+ Reply to Thread
Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 11 to 20 of 31

Thread: Postoji li antigravitacijska sila?

 1. #11
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Quote Originally Posted by enki View Post
  Ima logike, ako se gleda "cjelovito", ali, pitam se, kako li se, uopće, može gledati cjelovito kad toliko malo znamo?
  Naime, meni se s jedne strane izuzetno sviđa ideja antigravitacijske sile kao životne sile, jer što jest-jest, stanovitim utroškom energije živa se bića na našoj planeti manje ili više uspješno kreću u svim smjerovima, dakle (opet manje ili više uspješno) nesputana od gravitacije.
  S druge strane, a čisto "matematički", ako je sve dualne prirode, a još uvijek nije pronađen graviton (prenosnik gravitacije), nagađanje o antigravitonu ne znam kuda vodi?
  Nadalje, a vi me ispravite, molim vas, ukoliko ću sada reći glupost, no zar nije gravitacija jedina sila, koja djeluje na sve čestice pa tako i one bez mase. Kad se ovom postulatu doda već rečeno s vaše strane, a na što je ukazao Albert Einstain, dolazimo do toga da veliki objekti izazivaju gravitaciju pa, tako, i krivljenje tj. zakrivljenost prostora. Kada bi o životnoj sili pričali kao o antigravitacijskoj, tada bi i ona trebala imati sposobnost krivljenja prostora (tj. ispravljanja te zakrivljenosti) pa i tu pronalazim problem.

  Eto, još par mojih misli. Za sada.
  Ja isključivo gledam cjeloviti,a tako bi trebali svi. Parcijalnih, djelomičnih, lokalnih, ili subjektivnih „ pogleda „ čini mi se da je mnogima „ puna kapa „.
  Zašto Vama ideja da mi „ toliko malo znamo „ kad je istina upravo obratna „ mi puno toga znamo „. Upravo to silno znanje kumulirano stoljećima daje nam za pravo reći da je ŽIVOT STVARNA I KONKRETNA, A NE APSTRAKTNA ANTIGRAVITACIJSKA SILA . Čovjek i čovječanstvo su se nepovratno uputili prema svemira, a ako ste gledali film o evoluciji nosača zrakoplova, onda bi svakome trebalo biti jasno da smo već „ giganti „.
  Nije samo gravitacija sila koja djeluje na ostale tri svemirske sile, već svaka sila djeluje na sve druge sile. Velike mase, a ne objekti ( oprostite na ispravci ) uzrokuju gravitacije sile, s poantom da su jednosmjerne. Da, gravitacija je ta koja zakrivljuje prostor kao odnos prostora i mase. No što je s PLAZMOM? Tko koga tu zakrivljuje?

 2. #12
  Svjetlana Valentić enky's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  1,935
  Dobro, razmislit ću o rečenom malo du(b)lje. Svakako vrijedi.

  Nego, budite ljubazni pa mi malo pojasnite što ste točno željeli poručiti time što ste, u priču o antigravitacijskoj sili, ubacili plazmu?

 3. #13
  Pitanja za razmišljanje.
  Primjer iz fizike: jedan zakon se pripisuje Isaacu Newtonu (Newton-ov zakon gravitacije), a vezan je uz objašnjenje ″zašto pada jabuka sa stabla″. Međutim, jedan drugi čovjek, Viktor Schauberger, je postavio pitanje ″kako jabuka uopće može rasti na stablu″, jer je to u suprotnosti sa poznatim zakonima fizike (pitanje kapilarnosti). Pravo Newtona nije upitno, ali pravo Schaubergera nije jasno, iako je u suprotnosti s poznatim zakonima.

  Poznato je iz fizike da se voda diže po kapilari to više što kapilara tanja, ali postoji granica dizanja. Jabuka raste na visini 10 do 15 m, i pritom se tvrdi, da se ona hrani na temelju kapilarnosti sokova koji se uzdižu od korjena do visine 10 do 15 m. Ipak problem je što se sila kapilarnosti ne može ostvariti na takvoj visini. Sjetite se vlažnih kuća; do koje visine se očituje vlaga u zidu? Ni jedna pumpa ne može POVUĆI vodu u visinu veću od 10 m. Druga je činjenica postojanje pumpe(i) koja diže vodu u više koraka, ili možda pumpe koja GURA uvis vodu na neku visinu.
  Isaac Newton (1643.–1728.), engleski fizičar, matematičar i astronom, jedan od najvećih prirodnih znanstvenika u povijesti.
  Viktor Schauberger (1885.–1958.), austrijski šumar, prirodnjak, filozof, istraživač. Posebno proučava vodu. Uz ostalo tvorac letećeg tanjura.

 4. #14
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Ovo vrijedi za sve: enki, Lili i mica- macu, tim da za nju slijedi još jedan mali dodatak.
  I fizičkoj kozmologiji, astronomiji i međuzvjezdanoj mehanici anti gravitacija je ideja prostora ili objekta koji ne podlježu silama ghravitacije. Takva ideja nije sila kao što je elektromagnetizam, ili kao što je aerodinamičko uzlijetanje zrakoplova. Ta ideja je nešto bitno drugo i za sada je u sferi SF-a koju je prvi uveo kao ideju H. G. Wells. On je između ostalog prvi napisao i ovo: “ Doći će vrijeme kada će čovjek izgraditi novo carsvo usred zvijezda “. To vrijeme je došlo i ono je tu!

  Zato antio grvaitacija više nije samo SF ideja, jer danas postoje vrlo čvrste spoznaje, i uvjerenja, da je svemir polarni nelinerani mehanizam, a ne linearni u kojem je sve DA i anti DA, što se uopčava kao materija i antimaterija. Iz takvi činjenica samo po sebi se nameće gledište: Ako je sve u svemiru i na Zemlji sazdano od međusobno “ suprotnih “ tvari, sila, energija, onda i gravitacija kao isključiva atraktivna sila mora imati svoju anti graviotaciju, svoju repulzivni silu.

  To je bit ili temelj ideje za otvaranje ove teme. Budući da nitko ne zna, niti ima ideju što bi mogla biti anti gravitacijska sila, ova tema je 100% istraživačka u kojoj svatko može izložiti svoja zapažnja, ideje, pretpostavke, koncepte I t.d. bez prednosti bilo koga ma tko bio. Na temelju takve univerzalne slobode moja zapažanja i znanja mi kazuju s vrlo velikom vjerojatnočom da je antigravitacijska sila – SILA ŽIVOTA, za što je obilje dokaza, o čemu se u nastavku naravno može govoriti.
  There are numerous newer theories that add onto general relativity or replace it outright, and some of these appear to allow anti-gravity-like solutions. However, according to the current generally accepted physical theories and according to the directions of physical research, it is considered by some unlikely that anti-gravity is possible.
  No skeptici kao skeptici uvijek nalaze svoj izlaz s pitanjem kao što je ovo:
  Can the nature of gravity truly be understood?
  Dakle nije u pitanju samo anti gravitacija, već i sama gravitacija s pitanjem: možemo li mi uopće razumjeti gravitaciju, pa se onda izađe s pitanjem: Nije li gravitacija pseudo sila, unatoč tome, što onome tko postavlja takvo pitanje crijep koji pada s krova, zahvaljujući sili gravitacije, razbija glavu!?
  Postavio sam pitanje? Što je s plazmom? Plazma čini 99% svemira. Gdje je tu gravitacija, ima li je plazmenom volumenu, recimo u plazmenom volumenu sunca, ako znamo da fotoni bježe, odlaze od i van gravitacijskog polja sunca. U tamno noći kad se upali snažni reflektor lijepo se vidi fotonski snop kako ne mari za gravitacijsku silu Zemlje.
  Plazma je definitivno anti gravitacijski fenomen, ai plazma je i kreator i nositelj života, a u tom životu je i čovjek sa svojom inteligencijom s kojom radi s plazmom što ga je volja, ne mareći puno za gravitaciju i tri ostale svemirske sile. Obuhvaća ih i manipulira ih na način da već fragmente Zemlje šalje i na Mars, ali ne samo kao fizikalni objekt sa svojom fizikalnom strukturom već i sa svojom UMNOM I DUHOVONOM STRUKTUROM. Poruka koja sa Zemlje stiže na Mars, ili slika koja stiže s Marsa na Zemlju ne mare ni za gravitaciju Marsa ni za gravitaciju Zemlje.
  Što je to? O čemu se tu radi ? Kakva je to sila?
  Eto da bi se eventulno bolje razumijeli.

 5. #15
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Za mica - macu

  Svojedobno sam gledao filmove koji su snimani s ultrabrzim kamrama. Jedan film je pokazivao povijušu kako se penje po hrapavom osunčanom zidu. Na putu svog kretanja vršci su birali samo osunčana mjesta s kretanjem prema gore, kontra gravitaciji, a onda odjedanput " stop " i počinje kretanje u kontra smijeru, samo po utorima gdje je hladovina, gdje nema svjetla Sunca. Taj obrat uslijedio je nakon oprašivanja cvijeta. Što je sad to? Što se tu dogodilo?

 6. #16
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Quote Originally Posted by enki View Post
  Dobro, razmislit ću o rečenom malo du(b)lje. Svakako vrijedi.

  Nego, budite ljubazni pa mi malo pojasnite što ste točno željeli poručiti time što ste, u priču o antigravitacijskoj sili, ubacili plazmu?
  Evo zašto spominjem plazmu.

  Plazma čini 99,9% materije vidljivog svemira. Recimo svemirski prostor u velikom radijusu sunca popunjava sunčevo svjetlo – plazma. Taj ambijent materije, izgleda da ne poznaje gravitaciju, već potpuno suprotno „ bježi „ od mase koja implicira gravitaciju. Dakle, sugeriram pažnju na činjenicu da je plazma anti gravitacijski,a ne gravitacijiski fenomen. Na jednom drugom mjestu pisao sam da je plazma kao četvrto stanje materije iznimni kretaivno – stvaralačko, što sve upućuje na povezanost plazme i života, naročito očito za biologiju flore svijeta. Pri tome moramo imati na umu da je svjetlo ( plazma ) i korpuskula ( čestica ) bez mase, što samo po sebi govori da se radi o anti grvitacijkom određenju ili pojavi.

  Ujedno evo važne informacije: Njemački znanstvenici su u substrukturi atoma otkrili pravilo ZLATNOG OSDNOSA, što govori o korelaciji logosa života i gole materije, što je moj dodatak tom otkriću. Osim toga povezujem to sa oklopom Nautilusa koji se oblikuje spiralno po pravili zlatnog odnosa. S moje točke gledišta to je super otkriće, jer se i na taj način dokazuje supermacija inteligencije života nad materijom.

 7. #17
  oliver2's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Posts
  171
  Quote Originally Posted by mica-maca View Post
  Poznato je iz fizike da se voda diže po kapilari to više što kapilara tanja, ali postoji granica dizanja. Jabuka raste na visini 10 do 15 m, i pritom se tvrdi, da se ona hrani na temelju kapilarnosti sokova koji se uzdižu od korjena do visine 10 do 15 m. Ipak problem je što se sila kapilarnosti ne može ostvariti na takvoj visini. Sjetite se vlažnih kuća; do koje visine se očituje vlaga u zidu? Ni jedna pumpa ne može POVUĆI vodu u visinu veću od 10 m. Druga je činjenica postojanje pumpe(i) koja diže vodu u više koraka, ili možda pumpe koja GURA uvis vodu na neku visinu.
  Htio bi samo napomenut da je kapilarni efekt sasvim objašnjen i sasvim se slaže sa poznatom kemijom i fizikom. Ovo sa visinom ploda, objašnjeno je da drvo nemože biti veće od 130m i to kapilarnim efektom.

 8. #18
  oliver2's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Posts
  171
  Quote Originally Posted by geza View Post
  Zato antio grvaitacija više nije samo SF ideja, jer danas postoje vrlo čvrste spoznaje, i uvjerenja, da je svemir polarni nelinerani mehanizam, a ne linearni u kojem je sve DA i anti DA, što se uopčava kao materija i antimaterija.
  Ako smijem primjetiti ovdje koristiš pojmove za koje nisam siguran da ih razumiješ. Bez uvrede. Dakle nerlinearan je cijeli svijet i to se zna već 500 godina. Kako do nedavno nismo imali jaka računala, a ni danas nisu nešto. Mi smo sve naše probleme pokušavali rješavati koristeći se prirodnim zakonima u onom malom linearnom djelu.

  Ako je sve u svemiru i na Zemlji sazdano od međusobno “ suprotnih “ tvari, sila, energija, onda i gravitacija kao isključiva atraktivna sila mora imati svoju anti graviotaciju, svoju repulzivni silu.
  Nije nužno, da svemu postoji nešto anti. Naime nema negativne energije, energija se nekad piše s negativnim predznakom ali to je konvencionalno (time se označava dali se energija povećava ili smanjuje). Postoji više različitih sila koje su možda jedna fundamentalna (jaka nuklearna, slaba nuklearna, elektromagnetska i gravitacijska) što će se možda nekad otkriti. Današnjim teorijama povezane su prve ti, slaba i jaka nuklearna i elektromagnetska povezane. Gravitacijska stoji posebno i pokušavaju je spojiti i tu dolaze do izražaja teorije struna, koje mogu biti koliko god hoćeš dimenzionalne ipak sam ona najperspektivnija je n=11. Nema niti jednog, jedinog dokaza koja bi potvrdila tu teoriju.

  To je bit ili temelj ideje za otvaranje ove teme. Budući da nitko ne zna, niti ima ideju što bi mogla biti anti gravitacijska sila, ova tema je 100% istraživačka u kojoj svatko može izložiti svoja zapažnja, ideje, pretpostavke, koncepte I t.d. bez prednosti bilo koga ma tko bio.
  Antigravitacijska sila nije potvrđena nikad, samo je pretpostavka i to slobodan sam reći loša.
  There are numerous newer theories that add onto general relativity or replace it outright, and some of these appear to allow anti-gravity-like solutions. However, according to the current generally accepted physical theories and according to the directions of physical research, it is considered by some unlikely that anti-gravity is possible.
  To je zato jer stvarno nema dokaza za nju. Da usporedim sa Higgs-ovim bozonom. On isto nije pronađen, ali postoji toliko indirektnih dokaza da postoji u okviru standardnog modela, da su ljudi spremni uložiti milijarde eura da ga nađu i to trenutno rade u LHC labaratoriju.

 9. #19
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Gospodine Olivere ako smatrate da ja ne razumijem pojmove koje koristim onda ste vrlo „ dalekovidan „ čovjek. Ako ne razumijem pojmove koje koristim onda sam siguran da Vi, a ne ja, ne razumijete pojmove koje koristim.

  Nelinearni svijet je VALNO – KVANTNI svijet i percepcija takvog svijeta počinje tek od vremena uvođenja u fiziku dualnosti čestice vala, a to je negdje doba Heisenberga. No ja e uopće ne govorim o takvom nelinearnom svijetu već o svijetu polarno komplementarnih identiteta i interakcija, naročito vidljivih u biologiji svijeta . Bitna značajka takvog svijeta je inverznost svih procesa i pojava. Drugim riječima, to je svijet u kojem istodobno sve teče od početa prema kraju i od kraja prema početku, pa temeljem takve spoznaje, nalazim, da je početak svega u svijetu i svemiru ne samo u prošlosti već i u budućnosti vremena. Bojim se, sada bez uvrede za Vas , da vi uopće ne razumijete što sam ovdje napisao. Kad biste to eventualno razumjeli, onda bi znali da ste rođeni u budćnosti vremena, a ne u prošlosti u što ste vjerojatno čvrsto uvjereni. To vjerovanje da sve teče od početka prema karaju je linearni svijet o kojem govorim, a znanje da svijet istodobno teće od kraja prema početku i u poziciji infleksije ta dva INVERZNA SVIJETA tada se javlja NOVO ISEHODIŠTE svijeta na koje se infleksija odnosi. Siguran sam da ovako što do sada nikada niste čuli, pa je razumljivo, da Vam je sve strano i nerazumljivo,

  Vi koristite riječ „ anti „ koja u mojim rečenicama ne postoji. Anti je pojam linearnog reda, a ja govorim o komplementarnom redu. Vi mene dovodite u vrlo nezgodnu situaciju time što kažete da nema negativne energije. Ako je to tako, onda nema ni negativnog elektrona, zar ne gospodine, Ne znam što je u tom slučaju s pozitronom i njegovim susretom s elektronom? Ako znate bilo bi dobro da to objasnite. A što se tiče 4 fundamentalne sile ili interakcije, znam samo to, da je gravitacija samo jedna od te 4 sile, a kako su povezane doista ne znam, ako vi znate dajte molim vas objasnite. O strunama isto tako nema pojma, ali zato imam pojma o elementarnom tetraedralnom prostoru u kojem se nalazi sve o čemu pokušavate govoriti.

  Eto gospodine, ako vam se ovaj moj odgovor dopada, dobro, a ako ne opet dobro. Ja nema ništa protiv da se ne slažete s mojim mišljenjima, koje me usput uopće ne zanima. Zanima me ISTINA i za njom tragam i o tom pišem, pa je jedna od takvi ISTINA i činjenica da anti gravitacijsku silu modulira i ostvaruje inteligencija čovjeka.
  To nije moje mišljenje, to je činjenica, to je istina, kao što je činjenica i istina da ste rođeni kao i svemir u budućnosti vremena, a ne prošlosti, u što ste, pretpostavljam, Vi i mnogi astrofizičari čvrsto uvjereni. Ako je to slučajno za Vas nebuloza, neka tako i ostane, Za mene je ta ( nebulozna ) spoznaja!

 10. #20
  oliver2's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Posts
  171
  Quote Originally Posted by geza View Post
  Gospodine Olivere ....
  Nema potrebe za persiranjem, ja samo raspravljam i samo sam dao svoje mišljenje koje ipak s jednog drugog kuta.

  Bitna značajka takvog svijeta je inverznost svih procesa i pojava. Drugim riječima, to je svijet u kojem istodobno sve teče od početa prema kraju i od kraja prema početku, pa temeljem takve spoznaje, nalazim, da je početak svega u svijetu i svemiru ne samo u prošlosti već i u budućnosti vremena. Bojim se, sada bez uvrede za Vas , da vi uopće ne razumijete što sam ovdje napisao.
  Dakle ovakve izjave se uopće ne slažu s drugim zakonom termodinamike. Dakle tek u idealnom svijetu u kojem zapravo ni nebi bilo nikakvih procesa bili bi eventualno mogući povrativi procesi.

  Vi koristite riječ „ anti „ koja u mojim rečenicama ne postoji. Anti je pojam linearnog reda, a ja govorim o komplementarnom redu. Vi mene dovodite u vrlo nezgodnu situaciju time što kažete da nema negativne energije.

  Ako je to tako, onda nema ni negativnog elektrona, zar ne gospodine, Ne znam što je u tom slučaju s pozitronom i njegovim susretom s elektronom?
  Dakle ta negativnost, nije u fizici negativnost na takvoj razini. Možda čak u neko djelu svemira postoje sustavi koji su građeni od anti materije. Oni bi savršeno jednako funkcionirali kao i mi ovdje te bi naše čestice njima bile anti. Dakle oni postoje u ovom svjetu prirodno i kao takvi se koriste a njihova reakcija je nešto kao "kemijska reakcija" iz koje se stvara energija, dali je takva energija pozitivna ili negativna? Nema takvog svojstva, to je jednostavno energija.

  Ako znate bilo bi dobro da to objasnite. A što se tiče 4 fundamentalne sile ili interakcije, znam samo to, da je gravitacija samo jedna od te 4 sile, a kako su povezane doista ne znam, ako vi znate dajte molim vas objasnite. O strunama isto tako nema pojma, ali zato imam pojma o elementarnom tetraedralnom prostoru u kojem se nalazi sve o čemu pokušavate govoriti.
  Dakle ja nisam dovoljno stručan a i ovo je pre mali prostor da se to detaljnije objašnjava. O tetraedalnom prostoru neznam ništa, u fizici kod računanja koriste se tvz. euklidski i neeuklidski prostori.

  Ja nema ništa protiv da se ne slažete s mojim mišljenjima, koje me usput uopće ne zanima. Zanima me ISTINA i za njom tragam i o tom pišem, pa je jedna od takvi ISTINA i činjenica da anti gravitacijsku silu modulira i ostvaruje inteligencija čovjeka.
  Čemu rasprava ako vas ne zanima tuđe mišljenje, čemu traganje ako ste došli do rješenja. A ovo što se da antigravitacijsku silu modulira i ostvaruje inteligencija čovjeka, dakle za to nema apsolutno niti jednog dokaza unutar fizike, na razini od kvarkova do sustava galaktika.

  To nije moje mišljenje, to je činjenica, to je istina, kao što je činjenica i istina da ste rođeni kao i svemir u budućnosti vremena, a ne prošlosti, u što ste, pretpostavljam, Vi i mnogi astrofizičari čvrsto uvjereni. Ako je to slučajno za Vas nebuloza, neka tako i ostane, Za mene je ta ( nebulozna ) spoznaja!
  Dakle ovo nije problem u okviru neke alternative ili duhovnosti, ali ove činjenice nemaju nikakve veze sa spoznajom o svijetu u kojem živimo.

  Ja ne želim napadati vaše istraživanje itd. ja samo sudjelujem u vašoj raspravi jer i pokrenuli ste je. Vidim ne zanima vas tuđe mišljenje ipak unutar podforuma prirodne znanosti osjećao se pozvanim komentirati da vaše teze nemaju apsolutno nikakve veze s prirodnim znanostima barem do 2011.

  Evo još jednom, nemorate se osjećati uvrijeđenim, samo raspravljamo.

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts