+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Njuz

 1. #1
  persona non gratis
  Join Date
  Sep 2010
  Posts
  1,538
  size="tall"

  Njuz

  Najbolje vesti ikad.
  A naročito treba čitati komentare ispod, ahahahahaha

 2. #2
  persona non gratis
  Join Date
  Sep 2010
  Posts
  1,538
  Evo samo jednog primera vesti:


  BEOGRAD, 8. novembar 2010, (Njuz) – Tržište bankarskih usluga u Srbiji nije važilo kao preterano inovativno ali to se može promeniti već od sledeće nedelje. Naime, u skoro svim bankama biće omogućeno dobijanje kredita za mito.

  Ako trenutno nemate para za podmićivanje vašeg, na primer, lekara ili profesora, uskoro će biti moguće da uzmete keš kredit za mito od vaše banke i to uz najpovoljnije moguće uslove. Ukoliko je mito potreban u državnoj instituciji, kredit će biti pomognut subvencijama vlade, naročito ako su u pitanju mladi bračni parovi i roditelji. Pošto je najveća potražnja za kešom upravo u ovom sektoru, očekuje se i procvat poreskih prihoda iz oblasti koja je do sada bila potpuno ispod radara za Poresku upravu. Naime, ovaj revolucionaran finansijski proizvod obećava izlazak iz sive zone poslovanja jednog od tradicionalno „mutnog“ načina završavanja poslova u Srbiji.

  - Sada ćete dobiti fiskalni račun i garanciju na isporuku dogovorenog. Ko je do sada bio garant da će mito poslužiti svrsi? Koliko prevarenih ljudi je do sada moralo da primeni poslednje mere poput prijavljivanja policiji ili unajmljivanja uterivača? Sada lepo date mito, dobijete račun i overenu garanciju i usluga mora da se izvrši u, prema Zakonu o zaštiti potrošača, propisanom roku – tvrdi ministar trgovine Slobodan Milosavljević. – Da ne pričamo o koristi za budžet jer od sada će primaoci mita morati da plaćaju porez.

  - Posle ukidanja subvencionisanih gotovinskih kredita za građane usled izlaska iz ekonomske krize, ovaj novi proizvod bi trebao da svu aktivnost i potrošnju u privatnom sektoru preusmeri u državni što će doprineti boljoj pregovaračkoj poziciji sa MMF-om oko stend baj aranžmana ali, i doneti jedan novi vetar u krila već posrnuloj birokratiji državnog aparata – dodao je Srećko Malverzanišić, portparol Udruženja banaka Srbije.

  Kako kaže Jovan Uskobabić iz Banke Intesa, zahtev za kredit će moći da podnesu svi punoletni građani Srbije.

  - Uz zahtev biće potrebno da se podnese i uverenje o prosečnoj zaradi ili potvrda inspektora o radu na crno zajedno sa pečatom nadležne državne institucije. Rok za odobrenje kredita je maksimalno smanjen i iznosi neverovatnih sat vremena – izjavio je Uskobabić. – Ovako kratim rokom mislili smo i na one građane kojima je na primer hitno neophodna lekarska nega jer im život visi o koncu.

  Jovan Uskobabić dalje kaže da se neće sve na ovome završiti i da srpske banke spremaju još dobrih ponuda. – Sledeće na čemu radimo je omogućavanje plaćanja mita preko Interneta, putem e-bankinga. E-bankingom se sada mogu plaćati svi računi ali je mito nažalost još uvek potrebno plaćati lično. Time ćemo kompletirati put ove grane privrede pune potencijala u regularne tokove.

  Pitali smo građane šta misle o novoj ponudi i naišli smo na odgovore pune entuzijazma.

  Nikola Šćepović, električar iz Donje Lisnice kaže – Evo, majka mi leži u bolnici već mesec dana i kredit za mito mi je jedina nada. Jedva čekam da platim mito jer će onda možda krenuti da je primećuju. Posle toga planiram da uvedem struju i vodu i da legalizujem novu kuću, tako da se nadam da neće biti visoke kamatne stope. Možda će mi se ispuniti želja da za života uspem da završim sve te administrativne procedure – deluje optimistično Šćepovič.

  Sandrina Padura

 3. #3
  Svjetlana Valentić enky's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  1,935
  Ajme, pa genijalni su.

 4. #4
  persona non gratis
  Join Date
  Sep 2010
  Posts
  1,538
  A pazi detalj članka o obaveznoj zimskoj opremi za pešake:

  Saobraćajna policija nije organizovala pojačane kontrole zimske opreme koju pešaci moraju da imaju, ali upozoravaju da će, kada sneg pokrije trotoar, svaki pešak koji ne ispunjava propisane uslove za zimsko kretanje biti vezan lancima, koji takođe spadaju u obaveznu zimsku opremu, i uklonjen. Svaki pešak koji padne na zaleđenom trotoaru a nije imao zimske cipele biće surovo kažnjen od strane saobraćajne policije. Za tu svrhu uvezena je posebna oprema od bambusovog štapa iz Indije.

 5. #5
  persona non gratis
  Join Date
  Sep 2010
  Posts
  1,538
  Azijske bubamare ne ugrožavaju odnose sa Kinom:

  Azijske ili tzv. kineske bubamare su invazivna vrsta koja neće prezati od pokušaja da u potpunosti istisne našu autohtonu pitomu bubamaru, sa kojom već vekovima živimo u toleranciji i primerenim međuvrsnim odnosima,

 6. #6
  persona non gratis
  Join Date
  Sep 2010
  Posts
  1,538
  Vlada Republike Srbije donela je odluku da uvede dodatni porez u iznosu od 15 odsto na sve reklame za koje posebno državno telo bude ocenilo da ne zadovoljavaju osnovne kriterijume zdravog razuma i prosečne ljudske inteligencije, saopšteno je danas na vanrednoj konferenciji za novinare u Nemanjinoj 11.

  Osnovni razlozi za uvođenje ovakvog poreza su, s jedne strane, punjenje budžeta koji je trenutno u velikom deficitu, a sa druge zaštita građana od, kako je rečeno na konferenciji, „glupih i besmislenih reklama“ koje vređaju sve gledaoce čiji je koeficijent inteligencije iznad nule.“

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts