+ Reply to Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 21 to 22 of 22

Thread: Stvaranje svemira iz niČega

 1. #21
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Quote Originally Posted by Lily View Post
  A dobro, total energy naseg univerzuma je 0. Onda polazimo od toga da je ovaj nas univerzum zatvoren? Jer jedino zatvoren sistem moze imati total energy 0 (sto do sada vecina naucninka suprotno tvrdi, al nebitno).

  Eh, onda na sve to mozemo jos nadovezati ”brane-teoriju”, (da je nas univerzum u stvari 3-brane) i multiverzum i da nikad nije ni bio Big Bang vec Big Splat... i ciklicna kosmologija... pa tako i dodjemo do stvaranja svemira is nicega: Big Bang NOT, but Big Splat two univers
  Moje gledište je vrlo bliskom citiranom. Linerani svemir je logički nemoguć. Ciklička kozmologija mi je bliska, ali uvijek kao dva komplementrana polarna svemira koji se recipročno stvaraju kao i ljudi. Takvo gledište impicira postiojanje JEDINIČNOG SVEMIRA, ILI " SVEMIR STANICU ", ŠTO UMNOŽENO ĆINI VELIKI SVEMIR. Umnažanje je polarno interaktivno, što znači da jedan svemir uzrokuje drugi i recipročno. I kod takvog svemira moguć je Bing - Bang, kao jedno od mogućih značajki Ishodišta, ali takvih Bangova je toliko koliko je i Jediničnih svemira.
  S tim se zapravo približavamo straoj Kineskoj teoriji da Svemir zrcali Čovjeka, a Čovjek zrcali svemir. Iz toga slijedi BIOLOŠKA TEORIJA SVEMIRA koja mi je također vrlo bliska.
  Suština je u tome, što se nalazi analogija između svenmira stanica i svemira svemirskih objekta.

 2. #22
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Oprostite , nisam komentirao " O ". Ne samo da je totalna energija svemira Nula, već je svaki aspekt svemira Nula, što je u mojim interpretacijama pojam ISHODIŠTA. Takvi svemiri su istodobno otvoreni i zatvoreni, jer postojanje takvih svemira je polarna bićevna ili svemirska izmjena. U takvom odnosu svemiri su OTVORENI jedan prema drugom, dok je svaki svemir za sebe ZATVORENI SVEMIR. To je slikovito kazano opna, koža, egocentrizam, subjektivizam i t.d.
  Jedan fizičar imenom Teplov je napisao: Ako je ( - 1 ) + ( + 1 ) = 0, onda je logično da Nula implicira (-1 )..... ( +1 ). Nula je po tome naš Svemir!!
  Dijelim gledište s tim gospodinom.

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts