+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 14 of 14

Thread: Božji atributi

 1. #11
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Evo g. Rabine još malo prema onom gdje se možda nalazi i fenomen telepatije.

  Osjetila živih bića pa tako i čovjeka bez ikakve sumnje idu u red onih pojava koje imaju svoju ekstenziju ovisno o potrebama konkretnog bića. Tako će orao, ili sokol imati daleko snažnji vid nego čovjek, jer o njihovom vidu ovisi njihova egzistencija. Slično je i sa njuhom, sluhom ili okusom. Sva ta osjetila su prirodno organska i može ih se definirati kao biološki senzorski ( osjetilni ) sustav koji prima stanovite informacije iz ambijentalnog svijeta u funkciji života receptora informacija bez obzira o kojim i kakvim informacijama se radilo. Sve osjetilne informacije koje su uvijek energetskog, molekularnog i polarnog reda završavaju u mozgu središnjem osjetilnom organu živih bića.

  Stanoviti Noel Martin napisao je jednu malu knjižicu pod naslovom „ 20 čovjekovih osjetila pred nepoznatim „ i čim sam ugledao taj naslov odmah mi se pojavila poveznica s 20 aminokiselina koji upravljaju životom čovjeka, a Martin kaže: „ OSJETILA UPRAVLJAJU SVIME OD VRHA DO DNA U SVIJETU ŽIVIH BIĆA „. Ta njegova konstatacija bez ikakve sumnje je točna, jer su osjetilne stanice uvijek u funkciji cjeline života.

  Moju priču započeo sam s osjetilom vida, odmah s distinkcijom između kapaciteta prirodnog osjetila, počeo sam s okom, i arteficiranog kapaciteta koje se može nazvati OSJETILNOM PROTEZOM. U konkretnom slučaju kod osjetila vida, rekao sam, da treba razlikovati osjetilni prirodni kapacitet vida i isti taj kapacitet s ekstenzijom koje stvara sam čovjek koristeći proteze vida kao što su dalekozori, teleskopi, radari i toplinski senzori, energetske zrake svih vrsta sve do valnih frekvencija kod odašiljača i prijemnika kao što su radio teleskopi i razni valni detektori. Ako se sada prirodni kapacitet osjetila i kapacitet proteze stave u korelaciju onda imamo činjenicu, da kapacitet proteze ide prema beskonačno velikom i beskonačno malom, ili od beskonačno malenog do beskonačno velikog što bi trebao biti apsolutni osjetilni kapacitet, što može biti samo osjetilni kapacitet Boga, ili ČOVJEKA S OSJETILNOM PROTEZOM. Na tome je poanta!

  Dakle, vidimo da je jedna atribucija Boga kao sve prožimanje istodobno i atribucija čovjeka, što je meni savršeno logično s obzirom na teologiju četiri religije gdje se uvijek javlja korelacija Boga i čovjeka. To je činjenica kao što je činjenica ekstenzija optičke percepcije koja ide prema sve prožimanju svijeta i svega u svijet što je biblijski atribut Boga.

  Kod optičke atribucije svakako je vrlo zanimljiva pojava i percepcija boja ( svjetla ) što također vrlo zorno pokazuje ekstenziju prema sve prožimanju zahvaljujući transformaciji boja koju vrlo dobro poznajemo kao suptraktivno, ili aditivno miješanje boja, gdje je apsolutni zakon komplementarnost, ili polarna parnost boja koje uvijek u sintezi, u sjedinjenom stanju daju bijelo.

  O tome, možda u nastavku.

 2. #12

  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  6
  Quote Originally Posted by enky View Post
  Dakle, držim kako neopterećenost (pa makar i u, po nekakvim ljudskim moralnim normama, "negativnom" smislu) dovodi do svjesnosti, a da Svijest, kao takva, ne pripada meni, nego nama tj. svim živim bićima - zajedno.

  Nadalje, mislim kako i svaka svijest ima svoj specifični (energetski) kod pa, shodno rečenom, mnijem, valja razlikovati svijest čovjeka od npr. svijesti delfina. K tome, a u skladu s do sada napisanim, vjerujem kako svi pojedinačni dijelovi svijesti jedne DNA skupine (tj. npr. svijest jednog čovjeka, svijest drugog čovjeka, trećeg itd.) zajedno čine svijest (skupine), a sve svijesti (skupina) zajedno, isprepletene po, vjerujem, stanovitim zakonima, čine Svijest tj. Božji atribut sveprožimanja.
  Možemo pretpostaviti da je u prastarim vremenima interes za punjenjem trbuha, samobranom, liječenjem od bolesti i ostalo što donosi neko dobro doveo do potrebe da se traže veze između stvari, bića i pojava, pa i ako ih ne bi mogli strogo matematički dokazati u svakom pojedinom slučaju, eksperimenti s ovim ili onim doveli su do nekih rezultata... Npr. nešto što može biti zajedničko je boja, a mogu se promatrati i one stvari, bića i pojave koje predstavljaju suprotnost (npr. stanje neke biljke u 3 ili 4 različita godišnja doba) itd. itd.

  U ovom znanstvenom, medicinskom, ezoteričnom, higijenskom i svetom izražavanju formi nastajanja promjena i manipuliranja s istima poslužila su zvukovi, fonemi, grafemi, znakovi, simboli, slova, personificirani u životinjama ili kipovima oboružanim specifičnim predmetima i kulturološki određenim spolom s obzirom na različite rodove (pokraj ženskog i muškog imamo i neutralni).

  Izlaz se u krajnjoj liniji tražio i na bukvalnom nebu, pa osim što se veliki značaj pridavao pticama, planetima-lutalicama i zvijezdama; pokušano je reducirati njihov broj na neke javne, a poneke i tajne simbole. Počesto je onaj od susjeda umjesto božjeg atributa ili anđela počeo označavati demona, a ni kriv ni dužan što se uloge tiče - osim po tome što pripada susjedima...

  Primjeri:

  Samekh or Simketh is the fifteenth letter in many Semitic alphabets, including Phoenician, Hebrew, and Aramaic, representing /s/. The Arabic alphabet, however, uses a letter based on Phoenician šin to represent /s/ (see there); however, that glyph takes Samekh's place in the traditional Abjadi order of the Arabic alphabet.

  The Phoenician letter gave rise to the Greek Xi (Ξ, ξ).

  http://en.wikipedia.org/wiki/Samekh

  The brightest star, Alpha Phoenicis is named Ankaa, an Arabic word meaning 'the Phoenix' ( Ankaa, Annuaki, Enky, Enak, Enakiti, Titani, Phos, svjetlo...)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Phoenix...nstellation%29

  Ukazivanje štovanja ovim počelima razgranatima u prikazima kao kakva mistična stabla sa sefirotima ili centrima čakri koje bi trebale prikivati Adama prije pada u materijalističko-životinjsku sferu bivstvovanja.. Specifična učenja nazvana su formalizmom, i štovanje ikakvog crkvenog ABC godišnjeg obreda je isti taj formalizam dramaturški izražen. Pošto čovjek uči temeljem promjene, usporedbom, analogijama - najbolji način da on nikada ništa ne nauči iz ovog je - uništiti svu konkurenciju, nazivati je okultizmom i demomskom, dati naredbu "nemaj drugih bogova uz mene", a pri tom ciljati na isključivo vlastiti obred i tehnometodologiju izazivanja straha od humanizma i strahopoštovanje prema nacional-socijalizmu izraženo u ljubavi prema bližnjim i roditeljima istovremeno. Drugim rječima; pretvarajući "boga" u kastu kler-vojska-radnici na štetu istine.

  Posrednik u raznim stilovima ovih manipulacija umirovljenom elitom i preostalom vojskom "božjom" od Nietzschea je Isus, od Isusa Serapis, od Serapisa Dioniz, Dioniza Oziris, a postoje i ženske varijante u prepričavanju smjena počela s likovima Afrodita, Demetri, Perzefona, Ištar i mnogih drugih ( dakako da svim ovim nabrojenima trebamo pridodati i miješanje s D/Tamuzom, Budom, Krišnom i ostlalim što Višnji nam bogovi su dali zapadno od istoka.

  Pošto je najveće zamračenje iz Egipta do Europe pa nadalje nastalo kršćanskom paljevinom Serapeuma u Aleksandriji, ostavio sam neke podatke o izvorima prema ovom zaključivanju http://serapeum.blog.hr

  Pozdravljam.

 3. #13
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Molim Vas objasnite mi zašto na forumima nikako da se prati otvorena tema. Odmah dođe do odmaka i to obično u puku apstrakciju. S tim ne želim reći da se i svijest ne treba istražiti s aspekta sveprožimanja, ali prije tog imamo toliko primjera očitog svakodnevnog sveprožimanja da je potpuno neshavtljivo da još uvijek gledamo, mislimo i trčimo onako kako smo gledali, mislili i trčali prije 2.000 godina!? Pokušao sam s primjerom ekstenzije vida prema sveprožimanju, ali izglda to nikoga ne " uzbuđuje ". Isto tako, vozili se nadzvučnom brzinom ili hodali brzinom od 4 km/sat ljudima je svjedno!? Sila ljudski ruku uizma se dogovorom od 15 kg ,a s običnom koloturom ili željeznom motkom podižemo 150, 1500, ili 15.000 kilograma ..... s onom poznatom izrekom Arhimeda: Dajte mi čvrstu točku u svemiru pokrenut ću Zemlju. Zar to nije ekestenzija prema sveprožimanju sile? Primjera ekstenzija i proteza bioloških osjetila je u izobilju, a ljudi se drže " štapa i kanapa " vjerujući da mu je težina ( masa ) ista kod brzine hodanja i kod brzine od 100 ili 300 km/sat!? Ovdje čekam i očekujem da se netko pridruži istraživanju sveprožimanja, jer je tako enky otvorila temu , na distanci evolucije čovjeka od 2.000 godina, odnosno od početka Nove ere do sada. Čovjek s kozicom na Sinaju i čovjek s robotom u svemiru nisu dva ista čovjeka!!? Eto to je zona istraživanja i razgovora, a tema je više nego zanimljiva i važna, jer se ljudsko društvo i Čovjek nalaze u eksponencijalnoj fazi razvitka.

 4. #14

  Join Date
  Jan 2012
  Posts
  22
  Quote Originally Posted by geza View Post
  U konkretnom slučaju kod osjetila vida, rekao sam, da treba razlikovati osjetilni prirodni kapacitet vida i isti taj kapacitet s ekstenzijom koje stvara sam čovjek koristeći proteze vida kao što su dalekozori, teleskopi, radari i toplinski senzori, energetske zrake svih vrsta sve do valnih frekvencija kod odašiljača i prijemnika kao što su radio teleskopi i razni valni detektori. Ako se sada prirodni kapacitet osjetila i kapacitet proteze stave u korelaciju onda imamo činjenicu, da kapacitet proteze ide prema beskonačno velikom i beskonačno malom, ili od beskonačno malenog do beskonačno velikog što bi trebao biti apsolutni osjetilni kapacitet, što može biti samo osjetilni kapacitet Boga, ili ČOVJEKA S OSJETILNOM PROTEZOM. Na tome je poanta!
  Mnogo sam razmisljao o Vasim thesis.
  Mislim da se u covjekovom slucaju ne moze govoriti o sveprozimanju, nego o necem drugom, vise slicnom pokusaju sveuplitanja.
  Covjek je po svojoj naturi znatizeljno bice. Zajedno s njegovom inteligencijom, ta ga znatizelja vodi u razlicite smjerove razvoja.

  Sve sto Vi govorite ima mi smisao. Ja bih, actually, sve o cemu pricate nazvao jednom rjecju - ADAPTACIJA.

  Usporedim li atribut sveprozimanja kod Boga i Covjeka (ako sam dobro razumio, Covjek s velikim C se odnosi na vrstu, na sve pripadnike istog broja chromosome?), ja mislim da sam krivom putu.
  Da pojasnim. Mozda na primjeru.
  Bog sve vidi.
  Covjek sa svojim osjetilnim (vidnim) protezama vidi mnogo vise, nego bez njih. Ali, mozemo li reci da covjek vidi sve? Mozemo li reci da covjek comprehends ono sto vidi? Pa sto on to onda vidi?

  Ja mislim da Covjek svojom inteligencijom i znatizeljom, sasvim prirodno, adaptira samog sebe u odnosu na okolinu. I tu adaptaciju Covjek naziva napredak. U sklopu tog napredka, ili kako kazem, adaptacije, spadaju i osjetilne proteze, ali i sve druge, koje je do sada Covjek stvorio i koje ce i dalje stvarati.

  Ispricavam se, ako nisam jasan fully. Jako se trudim dobro izraziti na hrvatski.

  Poanta onog, sto bih, kao nastavak nase diskusije rekao, je da iako Vase thesis drzim veoma interesantnim i logicnim, nisam Covjekov pokusaj sveprozimanja/sveuplitanja uspio vidjeti nikako drugacije od pokusaja inteligentnog bica da kopira svog Stvoritelja, onako kako najbolje moze. Adaptacijom.
  Last edited by Rabin; 23-04-13 at 03:46.

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts