+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Thread: Kućna rekreacija

 1. #1
  Tatum's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Posts
  607
  size="tall"

  Kućna rekreacija

  Svjesni smo da je rekreacija tj tjelovježba zdrava. Često se odlučujemo na neke promjene u životu, donosimo "važne" odluke nekako oko Nove godine i jedna od odluka je i mršavljenje tj odlazak u teretanu. Mnogi se zadrže samo na odluci, neki započnu, a rijetki ( blago njima ) i nastave rekreaciju i aktivne vježbe.
  Onima, koji se teže odlučuju na stvarni odlazak u teretanu, jedan od razloga je i udaljensot teretane, cijena članarine i zapravo more inih razloga.
  Kad netko želi stvarno nešto za sebe učiniti i svoje zdravlje, taj će to i učiniti.

  Ako nemate uvjeta za kupovinu neke sprave tipa sobni bicikl, ergometar tj sobna"vesla" ili sličnu spravu, nemojte da to bude razlog vaše lijenosti.
  Postoje neke vježbe, koje su odlična zamjena za sprave, ne koštaju ništa a sigurno vam mogu pripomoći u rekreaciji. Prednost takvog rekreiranja je što vam ne treba posebno vrijeme za odlazak, ne trebate odjeću ( sve možete u staroj i ofucanoj trenerci ), a uštedit ćete i koju kunu od članarine, benzina, tramvajske karte.
  Mana te aktivnosti je da ne srećete društvo, a možete i nešto pogriješiti u radu, što nikako nije dobro, no možete se raspitati kod aktivnih.

  Morate znati još nešto: Mršavljenje se ne postiže vježbama na spravama u teretani. Mršavljenje zahtijeva sasvim drugačiji pristup. Dakle, ako želite smršaviti, trebate odrađivati vježbe, koje će vam izazvati ubrzaniji rad srca i tek tada počinje proces otapanja masnih stanica. Za to se preporučuje vožnja bicikla, preskakivanje konopa, spomenuto "veslo", jogging... Stručnjaci kažu da je tempo važan tj dok vježbate da možete govoriti, ali ne i pjevati. Pa vi sad sami pogledajte kako ćete taj tempo pronaći, ako ne znate sami opipati bilo.
  Vele da je 40' optimalno za ugrijavanje, a tek onda počinje "otapanje" sala, što ne znači da ako nemate vremena (a imate) da morate odustati, jer je i pola sata bolje od ništa.

  Zašto ovo pišem?
  Jer znam da je jako važno brinuti se o sebi i vlastitom zdravlju puno prije nego nas zadese neke bolesti za koje smo sami krivi i to samo izležavanjem, kojeg smo opravdali umorom. A i za umor smo sami krivi, jer ne želimo stati kad trebamo, nego kad nas premori.
  Svatko može naći sat vremena dnevno, što će se pokazati kao neprocjenjiva usluga našem tijelu, a ono će nam jamačno uzvratiti zdravljem.
  Nekad je dovoljno ustati se jedan sat ranije ili, umjesto šetnje do najbliže trgovine, produžiti šetnju do malo udaljenije trgovine. Pola sata brzog hoda, pola sata nazad i eto tjelovježbe.

 2. #2
  Tatum's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Posts
  607
  Od 30.08 do danas sam uspjela novim načinom prehrane ( a to nije dijeta) i tjelovježbom tj sobnom biciklom i nešto plivanja, skinuti 5kg...
  Pa vi recite da se ne siplati. a ne gladujem, nisam na dijeti, nisam nervozna...i mršavim zdravo...
  Pijem 3,5l vode.

 3. #3
  Svjetlana Valentić enky's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  1,935
  Bravo Tatum. Svaka čast.

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts