+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Eurosong 2011

 1. #1

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  size="tall"

  Eurosong 2011

  Ajde mali osvrt na ovaj cirkus. Moje ocjene se uopće ne tiču ovih debilnih efekata i nebulozne kič parade koji u 3 inute nastoje vizualno "što više i što jače" izjebati gledatelja u mozak da se ne skuži kak je pjesma šugava, pa ću ocjene vezati isključivo za same pjesme.
  Znači, za sada samo polufinale


  Poljska


  Prilično generični shit i kao da slušam Coloniu ili neki slični dance zaostao u 90-ima.
  Ocjena *1/2


  Norveška


  relativno simpatična pjesmica... ali crnkinje s nekakvom kvazi afro glazbom predstavljaju Norvešku!?
  Okej... zbilja ništ posebno, ali prolazno
  **1/2

  Albanija


  Tipično degenerična eurosong pjesma sa agresivnom i neukusno nalupanim notama u nezgrapnu pjesmurdu
  *1/2

  Armenia


  pjesmica koja se trudi biti catchy, a jednostavno je mediokritetna i prilično bezvezna.
  **

  Turska


  joj, najbolji su mi ovakvi kvazi rokeri koji dođu na Eurosong, a kaj je najgore katkad znaju i pobjediti sa svojim generičnim pjesmama... ovo zvuči kao nekakav hibrid Billy Joela i AC/DC-a... srećom, moglo je i puno gore
  **

  Srbija


  kaj su to srpski Jinxi!? Ma nisu tako niti loši... a bome nisu niti ništa posebno... donekle i simpa, ali isto prilično generična pizdarija.
  **1/2
  Last edited by ja_a; 10-05-11 at 23:19.

 2. #2

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Rusija


  Ja sam se nadao da je deratizacijom istrijebljen i posljednji boys bend iz 90-ih, ali i tu sam bio u krivu. Može proći ko slabašna pop pjesmica s generičnom melodijom, al gledat ih nemrem. Biti ću velikodušan i dati ogromnu ocjenu.
  **

  Švicarska


  Prilično simpatično moram priznati. Jedino mi nešto u njenom vokalu ni štimalo... malo je preafektirano pjevala pjesmicu koja vuče k tome da bude otpjevana upravno opušteno. No općenito, jedan od svjetlijih trenutaka Eurosonga što baš niti dalje ne govori puno.
  Ajmo biti velikodušni i dati ***

  Gruzija


  Mediokritetna pjesmica koja se trudi biti nekaj velko, al nejde baš...
  **

  Finska  To je nekakav James Blunt/David Gray/Sufjan Stevens? Nije preloš, samo je dosadan ko proljev i pjesmica mu ni bogzna kaj.
  **

  Malta


  Ok, ovi su fulali koje desetljeće očito. Generična pop-dance bedastoća.
  **

  San Marino


  Generična i bezlična balada koja nit smrdi-nit miriši.
  **

 3. #3
  Svjetlana Valentić enky's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  1,935
  ma znaš što, ne mogu se prisiliti poslušati to danas, ali prisilit ću se sutra, jer što... - tako si profesionalno digao ovu temu, s naglaskom na;

  Quote Originally Posted by ja_a View Post
  Moje ocjene se uopće ne tiču ovih debilnih efekata i nebulozne kič parade koji u 3 inute nastoje vizualno "što više i što jače" izjebati gledatelja u mozak da se ne skuži kak je pjesma šugava, pa ću ocjene vezati isključivo za same pjesme.


  da ti se, jednostavno, moram pridružiti pa makar se šeprtljavo šlepala.

 4. #4

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Hrvatska


  Generična dance pjesmica 90-ih koja ima i neku generičnu, no probavljivu melodijicu. Bar nije pretrashy ko Poljska, već je samo trashy
  U svakom slučaju uspoređujući s ostalim ponuđenim, nije niti prestrašno. Dobila bi i pola ocjene više da ne zvuči kao milijun drugih dance pjesmuljaka.
  **

  Island


  Zlo mi bude kada neki pokušavaju biti "obični" i glumiti opuštene dečke iz susjedstva na Eurosongu, al okej. Pjesmica je prosječna i slušljiva, al opet niš posebno.
  **1/2

  Mađarska


  Mađarska Celine Dion? Pjesma ima potencijala i teži k tome da bude čak i okej pop pjesma, ali nešto mi ipak fali.
  **1/2

  Portugal


  Ne znam jel su ovi pokušali biti duhoviti ili kaj, al ostavili su prilično debilan dojam. Sama pjesmica im je prilčni shit koji je valjda trebao imati duha, a ima kurca. Ok, nije strava i užas, ali iz nekog razloga meni strašno iritantno.
  *1/2

  Litva


  ma morala je doći i ovakva jedna bezlična zavijajuća balada u stilu Barbre Streisand sa generičnom i bijednom melodijom bez glave i repa... afkors ... ono njeno s rukama za gluhe neću komentirati
  **

  Azerbejdžan


  Meni osobno najslušljivija stvar na Eurosongu. Jednostavno solidna pop pjesmica s donekle kreativnim refrenom koji ponavljanjem dobiva na snazi i stvara onu jednu auru oko pjesme i sviđa mi se kako prirodno teče melodija i kako se "ou ou" lijepo uklapa u taj refren. Poput suptilno pripravljene i ne preušećerene torte. Ništa preveć pretenciozno, niti posebno, a opet sa priličnim šarmom, te glavom i repom. Drago mi je da su prošli.
  Ocjena ***1/2

  Grčka


  Ono repanje na početku mi je totalno sranje, a jednostavan refren koji lik pjeva ima tu neku snagu gdje je izmiješana doza primitivizma s nečim praiskonskim što pobuđuje više pozitivnih nego negativnih emocija. Prolazno samo zbog toga.
  **1/2

 5. #5

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Quote Originally Posted by enky View Post
  ma znaš što, ne mogu se prisiliti poslušati to danas, ali prisilit ću se sutra, jer što... - tako si profesionalno digao ovu temu, s naglaskom na;

  da ti se, jednostavno, moram pridružiti pa makar se šeprtljavo šlepala.

  Zar sumnjaš u moju profesionalnost i degenijalnost!?

 6. #6

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Realno, Eurosonog je već skoro 20 godina oličenje jada i očaja. Kič, scenski nastupi i efekti su sve jači i apsurdniji, a pjesme su standardno loše i bezlične. No to je problem u cijelom društvu jer su kriteriji spušteni do dna jer su druge "vrijednosti" izbile na vidjelo, pa valjda i ona demokratska da "je sva glazba jednako dobra" kako bi rekao i jedan naš forumaš tu.
  Sva glazba jednostavno NIJE jednako dobra. Reći takvo nešto znači jednu ogromnu umjetnost kao što je glazba gdje pravi umjetnici stvaraju nove svjetove slušateljima, te unose srce i dušu u to i žive kroz glazbu, doslovno zgaziti kao potpuno bezvrijednu.

  To da su pjesme prije 20 i više godina na Euroviziji bile neizmjerno bolje je činjenica, pogotovo pobjedničke pjesme, a onaj tko ne misli tako je sluhovno ograničena osoba. Ovo što nam daje Eurosong kroz zadnjih skoro 20 godina nije ništa više doli obično smeće.
  Cilj nije zadovoljiti neke debilne i gluhe snobove koji slušaju rock'n'roll i alternativu, već napraviti solidnu i donekle melodijski originalnu pop pjesmu s glavom i repom.

  Prošlogodišnja pobjednica Lena sa svojom Satellite je i bila u zadnjih dosta godina jedna od pobjednica sa zbilja najboljom pjesmom, no ta pjesma opet nije u klasi pjesama koje su nekad pobjeđivale.
  Evo par primjera kako je to zvučalo dok smo svi još bili mladi i naivni:
  To ne samo da su odlične, melodijski kreativne i originalne pop pjesme, već su to pjesme sa srcem i dušom.
  Ovo što danas možemo slušati na eurosongu je šablonsko, bezdušno i neupečatljivo smeće.
  Eurosong je najbolji prikaz onoga kada kolektivni duh svijeta ode u vražju mater i to se upravo tu dešava. Mislimo da smo smanjivanjem kriterija srušili granice i otvorili vrata različitim stilovima, ali jednostavno smo samo spustili kriterije u podrum i ništa drugo nismo postigli.
  Danas kada svi misle za lošu pjesmu da je dobra dođe mi neka neopisiva muka. Nema jebene šanse da se može u idućih 10 godina ijedna ovakva pjesma kao ove pobjedničke iz nekadašnjih eurosonga pojaviti. To nije moguće zbog globalnog ljudskog sraza na puno nivoa - mentalnog, duhovnog, kreativnog itd.

 7. #7
  Svjetlana Valentić enky's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  1,935
  evo, poslušala sam sve dok sam vježbala, no zamolila sam mamu da mi pravi društvo. sigurno je sigurno.
  prepričavam znakovitu konverzaciju:
  mama - sve je to bilo samo ritam i dernjava. čovjeku se može sviđati samo nešto što je malo drugačije, nježnije, kao ovi iz azerbejdžana, ali ni oni nisu niš posebno. ali možda je to muzika današnjice.
  ja - ma nije mama, nije.
  mama - ne? onda dobro.


 8. #8

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Ima mama pravo, reci joj da je to sranje dobar reprezentativan uzorak propasti kvalitete današnje glazbe... uglavnom

 9. #9

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Znači, farsa se nastavila i u drugom polufinalu
  Pa da vidimo, ukratko.... btw, označio sam si 9 točkica za one koji su bili podnošljivi do te mjere da su trebali proći i od tih 9 čak 7 sam pogodio. Eto.

  Krenimo....

  Bosna


  Pa prilično pristojna pjesmica.. očekivao sam nešto daleko gore, ali ima melodiju i sasma je stvar okej ako se usporedi s većinom Eurosonga
  ***

  Austrija


  Baladetina bez glave i repa gdje se ova diči svojim glasom jedino. Nije mi jasno kako su prošli.
  **

  Nizozemska


  Prosječna pjesmica. Nije loše, ali bome niti ništa posebno. U tragovima se nazire potencijal pjesme.
  **1/2

  Belgija


  Ova egzibicija bez instrumenata bi bila jedna prilično pozitivna stvar da pjesma jednostavno nije totalno bezveze.
  **

  Slovačka


  Repetitivno stabilan refren... tako neoriginalno i pametno osmišljen potez da pjesma ima nekakav jebeni refren što zavara slušatelja da pjesma ima glavu i rep... u stvari ima samo rep. Ništa posebno.
  **

  Ukrajina


  Prilično generično, no ipak s nekom kakti melodijom, no preisforsirano. Ko da slušam Pokosicu ili nešt naše u podnošljivijoj verziji. Dvoumim se između ** i **1/2 no dajem ** jer sam đubre. Jedino Austriji, Irskoj i Ukrajini nisam predvidio prolaz.

 10. #10

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Moldavija


  Čak simpatičan čušpajz. Sviđa mi se kako su nabili ritam, a i ova koja se vozila na kotaču oko njih je zanimnljiva... pomalo otkačen pristup i nije mi krivo što su prošli. Što primitivnije zemlje, to podnošljivije pjesme. Izgleda da ovaj kapitalizam ubija kulturni dio Europe i svu kreativnost. Prolazno.
  **1/2

  Švedska


  Mnogi na Eurosongu kao da su zaglibili tamo u razdoblju otprije 20 godina. Ima melodije, nabijen ritam, prilično generični dance iz 90-ih, ali mislim da je ipak jedna od boljih stvari na ovom Eurosongu.
  **1/2

  Cipar


  Iskreno, ove pjesme se niti ne sjećam s Eurosonga, pa niti njega da je pjevao... e sada sam se sjetio... ženska je vitlala nekakvim svjetlećim buzdovanom oko svoje glave.. slabašno.
  **

  Bugarska


  Isforsirano i bezlično.
  **

  Makedonija


  Prilična seljačija... nije prestrašno.
  **

  Izrael


  Mislio sam da će proći, al nema veze jer niti dalje nisu niš posebno.
  **

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts