+ Reply to Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 21 to 23 of 23

Thread: Pobačaj

 1. #21
  Svjetlana Valentić enky's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  1,935
  Priličan broj postova je prebačen na temu - Sudnji dan, Raj i Pakao poslije smrti.

 2. #22
  Ace Of Spades Gogo's Avatar
  Join Date
  Feb 2011
  Location
  FT
  Posts
  78
  Nadovezati ću se malo na ovu temu. Iznijeti ću svoja neka razmišljanja, a da budem iskren prijašnje postove sam samo preletio.

  1. Zagovornici abortusa kažu da svaka žena ima pravo na raspolaganje svojim tijelom. Abortus nije raspolaganje svojim tijelom, nego drugim tijelom, drugim životom.
  2. Nije bitno jeli se razvio mozak. Život se stvorio. Taj život će se nastaviti razvijati, rasti, roditi, živjeti, stvarati ako ga se ne prekine. Ne može se usporediti sa isključivanjem aparata osobi čiji je mozak mrtav.
  3. U Bibliji ne piše ništa konkretno o abortusu. Kako će i pisati, kada je to većinom stvar modernog doba. Eventualno je postojalo i prije, ali ne ne znamo ništa konkretno o tome. U Bibliji možemo naći samo jednu stvar zbog koje bi zabranili abortus. To je 5. Božja zapovijed - Ne ubij. Abortus je prekidanje života. Abortus je oduzimanje prava na život. Mi ne znamo hoće li to dijete kada se rodi biti budući Einstein ili pak Hitler. Znamo samo da smo mu oduzeli pravo da nešto postane.
  4. Duša nema veze sa pobačajem. Sa religijske strane je teško gledati na bilo što u današnjem modernom svijetu, jer pošteno govoreći, religija je zastarjela.
  5. Što se tiče socijalnih pitanja, kao npr. neka žena će reći: "Pobaciti ću dijete jer nemam novca da ga uzdržavam", sutra ću ja zatući ženu čekićem jer nemam novca da je izvodim na večere, kupujem haljine i cipele. (Hipotetski govoreći, ženu uopće nemam)

  Uf, eto nekoliko točkica zašto sam ja protiv abortusa.
  Last edited by enky; 15-06-11 at 10:36. Reason: izbrisano omalovažavanje drugog sudionika rasprave
  Kakva je razlika između frajera u zatvoru i prosječnog čovjeka s ulice? - Frajer u ćorki je gubitnik, ali je pokušao.
  NAJZANIMLJIVIJI video ikad! (krenite od treće minute)

 3. #23
  Tatum's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Posts
  607
  Quote Originally Posted by Gogo View Post
  5. Što se tiče socijalnih pitanja, kao npr. neka žena će reći: "Pobaciti ću dijete jer nemam novca da ga uzdržavam", sutra ću ja zatući ženu čekićem jer nemam novca da je izvodim na večere, kupujem haljine i cipele. (Hipotetski govoreći, ženu uopće nemam)
  Zgodna usporedba , ali netočna. Ti ženu ne moraš voditi na večere i kupovati joj cipele, a dijete moraš uzdržavati a uzmemo li u obzir najjeftiniju verziju uzdržavanja od početka tj od poroda, dijete nije preskupo, ali s vremenom postaje sve skuplje, mada i ja držim da uz dvoje djece stane i treće, a s njima i peto i šesto ako neko baš ima vrlo skromne potrebe.
  Najveći problem danas nije mogućnost nuklearne obitelji nego društva. Jedna mnogobrojna obitelj nije poželjna u podstanarstvu ( i to ne mislim šestero ili osmero djece, nego na dvoje - troje)Stanodavci jedva prime i jedno a kamoli dvoje ili troje.
  Danas je obrazocvane skuplje nego prije sto godina. knjige ti ne vrijede za slijedeću generaciju...Za mene je to sramotno od države da to dopušta a time otežava školovanje djece iz višebrojne obitelji. Tijekom školovanja se stalno traže dodatni troškovi koji , realno gledajući, ne potpomažu obrazovanje..
  Kad se analiziraju ove i slične situacije, ja se divim ljudima koji se odlučuju na više djece. Sama se smatram vrlo radišnom i skromnom, ali djeca me počinju plašiti. Ne moja, ja sam već u dobi za unuke, ali se plašim situacija koje čekaju današnju mladu obitelj.
  Ne znači da zagovaram pobačaj, ali ne čudim se ni radikalnim rezovima kad je sve u q.

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts