+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 20 of 20

Thread: Mark Knopfler

 1. #11
  implosive's Avatar
  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  420
  Pa kak pogodiš meni najdosadnije glazbenike!?

  Pretpostavljam da će slijedeći biti Sting?

 2. #12

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Quote Originally Posted by implosive View Post
  Pa kak pogodiš meni najdosadnije glazbenike!?

  Pretpostavljam da će slijedeći biti Sting?


  Šta ćeš. Imam grozan ukus i moraš se pomiriti s time
  Ako te tješi, meni je i tvoj ukus koma živa, pa se bar slažemo u tome da se ne slažemo

  Ne, Sting neće biti idući i sumnjam da će uopće biti jer iako su mi dobre neke njegove stvari, nikad mi nije bio nešt posebno i mislim da ima solidnu količinu iritantnih pjesama, te i pokoji katastrofalni album.

  Da bi shvatio moj ukus, trebao bi osjećati prema glazbi što i ja, a to nećeš moći nikad. Niti ja sam ne shvaćam svoj ukus, ali znam prepoznati kvalitetu, a mislim da i milijuni slušatelja prepoznaju kvalitetu u istim glazbenicima u kojima i ja, pa stoga...

 3. #13
  implosive's Avatar
  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  420
  Utješio si me

  Zezam te malo..

 4. #14

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2000 - Sailing to Philadelphia  Drugi solo Knopflerov album kojime je Mark za razliku od prvog albuma otišao još više u organski zvuk i savršeno izmiješao nekakav keltski-blues-rock zvuk.
  Album je uglavnom sačinjen od melankoličnih pjesama sa skoro, pa mističnim zvukom koji je pojačan suptilnom upotrebom sintića i naravno, genijalnim Knopflerovim sviranjem
  Naslovna "Sailing to Philadelphia" je lijepa balada u duetu s James Taylorom.
  Srećom, ovim albumom Knopfler se već prilično odmaknuo od zatupljenih Dire Straits fanova koji su sve manje bili u stanju uživati u pjesmama samo iz razloga što nisu dosta brze.
  Teško je izdvojiti najbolju stvar, no spomenuta, te prvi singl "What It Is" koji najviše još podsjeća na Straitse, pa "Silvertown Blues" i "Prairie Wedding" su definitivno neki od vrhunaca albuma. Osjećaj melankolije, izgubljenosti i dojam kao da ste bačeni negdje u bespuće pustinje u Nevadi koji stvara većina pjesama na ovome albumu je doslovno nezamjenjiv. Takvo nešto zbilja samo Knopfler može stvoriti. Album možda treba malo više slušanja da ga se skuži, ali kad se jednom zavuče pod kožu, postanete veoma svjesni njegove kvalitete.
  Također, s ovim albumom je došlo i par odličnih B-strana singlova.
  Ocjena ****1/2


  What It Is


  Silvertown Blues


  Sailing to Philadelphia


  El Macho


  Speedway at Nazareth


  Baloney Again


  Prairie Wedding


  Junkie Doll


  Wanderlust


  Sands of Nevada


  One More Matinee


  Do America (ova stvar se inače nalazi na nekim verzijama albuma  2 odlične B-strane singla:


  Camerado


  The Long Highway

 5. #15

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2002 - A Shot At Glory (soundtrack)  Posljednji soundtrack do danas i vjerojatno najbolji Knopflerov soundtrack. Film sam vidio, ali nikad nisam imao interes baš pogledati ga do kraja. U svakom slučaju Knopfler je ovdje odlično pomiješao škotske i keltske glazbene elemente i imamo jedan vrlo dobar kolaž keltske folk glazbe. Par stvari koje Knopfler pjeva nisu tako zanimljive kao odlični instrumentali na albumu osim folky "All That I Have in the World" pjesme koja paše uz ostalu glazbu. Ovo je definitivno album za svakoga tko voli irsku i keltsku glazbu. Prilično uzbudljiv soundtrack, pogotovo genijalna "Four in a Row".
  Sve stvari na albumu su Knopflerove osim irske folk "Wild Mountain Thyme" koja je od Francis McPeakea.
  Ocjena ****

  Na žalost nema skoro ništ zanimljivo sa soundtracka na youtubeu, pa poslušajte semplove na amazon.com


  He's the Man

 6. #16

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2002 - The Ragpicker's Dream  Treći po redu studijski Knopflerov album i meni osobno vjerojatno najdraži njegov album. Surov, tajanstven, i lagan. To što je lagan mnogima nije više odgovaralo baš, no album svejedno posjeduje jednu posebnu magiju. Odličan folk-rock album daleko bolji od srodnih i puno popularnijih albuma od drugih glazbenika. Teško je izdvojiti najbolju pjesmu jer album kao cjelina super funkcionira. Ima od bržih stvarčica do prekrasnih balada kakve su naslovna stvar i "Old Pigweed".
  Šteta da se većini baš i nije svidio album koliko i meni. Vjerojatno je ljudima ta pretežna melankolija dosadna, no teško se ovaj album može uspoređivati sa sramotom koja će uslijediti. Sa svakim slušanjem sve mi je bolji.
  Ocjena *****


  Why Aye Man


  Devil Baby


  Hill Farmer's Blues


  A Place Where We Used to Live


  Quality Shoe


  Fare Thee Well Northumberland


  Marbletown


  You Don't Know You're Born


  Coyote - odlična stvar o svima poznatom crtiću "Ptici Trkačici" iliti "The Road Runner"


  The Ragpicker's Dream


  Daddy's Gone to Knoxville


  Old Pigweed

 7. #17

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2004 - Shangri-La  Nakon što se Knopfler 2003. godine u nesreći na motoru skoro ubio polomeći si oko 10 kostiju u tijelu, otada kao da je s time i izgubio inspiraciju. Možda to nije razlog, ali ovaj album od čak 14 pjesama prilično boluje od sterilnosti i beskrvnosti. Teško je prstom uperiti u to što ne štima, no sve zvuči nekako umorno, isprazno i penzionerski. Album ipak ima tu i tamo koju svjetliju točku, no globalno gledajući, ovaj album mi je bio tada razočaranje, a i danas mi je. Čak i brže stvari zvuče lišene magije koje je prije bilo.
  Neke od boljih stvari bi bile "5.15 A.M.", "Postcards from Paraguay", "All That Matters", "Don't Crash the Ambulance".... otprilike, ali nedovoljno da se album spasi od globalne sterilnosti i osjećaja da je album predug i prenaporan za slušanje u komadu.
  Ocjena **1/2


  5.15 A.M.


  Boom Like That


  The Trawlerman's Song


  Our Shangri-La


  Song For Sonny Liston


  Whoop De Doo


  Postcards From Paraguay


  All That Matters


  Dont Crash The Ambulance

 8. #18

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2006 - All the Roadrunning - Mark Knopfler & Emmylou Harris  Samo 2 pjesme su od Emmylou na albumu, a ostale od Knopflera, pa se može reći da je ovo Knopflerov album koji za gosta ima Emmylou što ne znači da njene dvije pjesme "Love and Happiness" i "Belle Star" nisu izvrsne.
  Nakon beskrvnog Shangri-La ovo je zbilja bio pozitivan pomak naprijed i obnovljena inspiracija. Pjesme su melodične, standardna čar je vraćena i iako album možda na prvih par slušanja zvuči donekle kao banalni country-folk album, to definitivno nije slučaj jer svakim slušanjem sve više sam postajao svjestan ljepote i glazbene supstance ovog albuma.
  Dueti Knopflera i Emmylou si odgovaraju savršeno. Album je nepretenciozan, opušten i emotivan. Teško mi je nabrojati najbolje stvari, ali osim dvije navedene od Emmylou, pjesme poput "I Dug Up a Diamond", "Beyond My Wildest Dreams", "This Is Us", "If This Is a Goodbye" su meni osobno neke od dražih koje stvaraju magiju na ovome albumu, iako niti ostale pjesme objektivno gledajući nimalo ne zaostaju i odlično je usklađena melankolićna strana s brže tempirajućom stranom albuma. Odličan album.
  Ocjena ****1/2

  Samo jednu studijsku verziju s albuma sam našao, a ostale su live verzije, a na žalost nekih dobrih stvari niti nema na youtubeu. Treba uzeti u obzir da su studijske verzije u većini slučajeva ipak bolje.


  I Dug Up a Diamond


  This Is Us


  Beyond My Wildest Dreams


  Red Staggerwing


  Rollin' On


  Love and Happiness (verzija bez Knopflera jer je nema na albumu, već u duetu s co-autoricom pjesme Kimmie Rhodes)


  Right Now


  All the Roadrunning


  If This is Goodbye
  Last edited by ja_a; 07-05-11 at 21:02.

 9. #19

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2007 - Kill To Get Crimson  Umjesto da je "Shangri-La" album bio iznimka kao slabiji album s obzirom na Knopflerove sposobnosti, pokazalo se da je duet album s Emmylou kao kvalitetan album bio iznimka. Ovo je krajnje dosadan folk album koji zvuči isprazno, bezidejno i dosadno. Pjesme su čak katkad i repetitivne, pa i prilično nemelodične. Neki kažu da su tekstovi dobri, ali ako me ne privuče glazba, zaboli me za tekstove. Osobno, s ovim albumom postalo mi je jasno da je nekadašnja magija nestala i da Mark polako i sigurno tone u penzionerski umor. Neke pjesme zvuče kao da sam ih već čuo od njega milijun puta kao recimo "Heart Full Of Holes".
  Meni osobno je još najbolja stvar pristojna "The Fish and the Bird", a završna stvar "In the Sky" u svojih 7 i pol minuta pružila je ništa više niti manje doli jednog velikog NIŠTA kako bi se moglo opisati i 90% ovog šablonski i bez imalo strasti sklepanog mediokriteta od albuma u kojem Knopfler zvuči kronično umorno i mlitavo. Produkcija je također za razliku od prva 3 odlična solo albuma toliko suhoparna i jednostavna da sve zvuči prazno, no iskreno, takve pjesme bolju produkciju niti ne zaslužuju.
  Ocjena **


  True Love Will Never Fade


  The Scaffolder's Wife


  The Fizzy and the Still


  Heart Full of Holes


  We Can Get Wild


  Secondary Waltz


  Punish the Monkey


  Let It All Go


  The Fish and the Bird


  In the Sky

 10. #20

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2009 - Get Lucky  Moram priznati da sam ovaj album počeo slušati s gomilom predrasuda zbog prethodna 2 solo albuma koja su me prilično razočarala, no ipak se pokazalo da nisam bio u pravu i da sam prerano donio zaključke i žigosao ovaj album kao još jedan slabi u nizu. Nakon više slušanja postaje jasno da ovaj album ima više supstance, produkcijske dubine i melodijske originalnosti negoli se čini na prvu zbog i dalje Knopflerovih umornih interpretacija. Ovo je album s irskim štihom koji me najviše podsjeća na soundtrack "Cal" što definitivno nije loša stvar. I upravo one pjesme koje posjeduju najviše irskog folk stila i donose magiju ovom albumu. Tu ponajviše spadaju "Border Reiver" koja je kao prvi singl jedan od najboljih singlova u zadnjih par godina, pa "Before Gas and TV", "So Far from the Clyde", te odlična "Piper to the End". Od boljih stvar još se treba spomenuti prekrasna "Monteleone" i "Remembrance Day" u kojoj su tema veterani ako se ne varam. Iako ima i slabijih stvari od kojih posebno iskače generična blues "You Can't Beat the House" izvedena u katastrofalno sterilnoj izvedbi, Mark je ipak uspio izvuči najviše iz sebe s obzirom na to kako sve više umorno i penzionerski zvuči.
  Ocjena ***1/2  Border Reiver


  Before Gas and TV


  Monteleone


  Cleaning My Gun


  Rememberance Day


  So Far from the Clyde


  Piper to the End

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts