+ Reply to Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 21 to 24 of 24

Thread: Billy Joel

 1. #21

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  1987 - Концерт  Billy je bio jedan od rijetkih glazbenika sa zapada koji je eto imao priliku održati koncert u SSSR-u u vrijeme komunizma, pa je to valjda i razlog da je ovaj album snimljen. Album se otvara s tradicionalnom gruzijskom pjesmom "Odoya" (odmah mi na pamet pada Katie Melua jer je Gruzijka ).
  U najavama pjesama, prevoditelj sve s engleskog prevodi na ruski jezik publici.
  No, na žalost, ovo je jedan od najslabijih Billyevih live albuma iz puno razloga. Općenito sve zvuči nekako tanko i prazno, Billyev vokal i pjevanje zvuči nekako usiljeno u mnogim pjesmama, bend definitivno nije u svom najboljem izdanju, a i zvukovi nekakvih trećerazrednih sintića tamo gdje nije mjesto sintićima čini ovaj album zbilja promašenim pokušajem da se napravi nešto zbilja odlično što je moglo biti. Samim time što radije slušam svaku studijsku verziju nego ovaj live album dosta govori. Daleko od toga da je ovo nešto jako loše jer je sve obavljeno profesionalno, ali spoznaja da to može zvučati daleko bolje, životnije i snažnije je dostatan razlog da se ovaj live album izbjegava.
  Čak je obrada Dylanove "The Times They Are a Changin'" još jedna od najboljih izvedbi tu.
  Ocjena **1/2

 2. #22

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2000 - 2000 Years: The Millennium Concert  Koncert nastao čekajući 2000. godinu i objavljen na 2 CD-a sa 26 pjesama sveukupno i otvoren sa zbornim pjevanjem malog dijela Beethovenove devete simfonije. Čak kažu da su neke pjesme naknadno prepravljene u studiju koliko ih je Billy felšao jer je bio sav nabrijan za vrijeme koncerta što se kuži iz cijele live izvedbe što je kažu slučaj sa "Scenes From an Italian Restaurant" dok se "Big Shot" u verziji na CD-u uopće ne pojavljuje na tom koncertu. Totalno opuštene, otkačene i razularene live izvedbe sa puno Billyevih monologa gdje se preserava i zabavlja publiku. U svoje pjesme ubacivao je tuđe stvari, improvizirao s bendom. ispuštao životinjske zvukove i blesirao se kroz većinu pjesama do besvijesti ne trudeći se nimalo da kopira studijske snimke izvedbama i upravo sva ta spontanost je ono što čini ovaj album zanimljivim i posebnim, pa i odbrojavanje do Nove godine prije kojeg je uvod bila pjesma "2000 Years", a nakon toga je otpjevao tradicionalnu "Auld Lang Syne" koju inače ameri pjevjau nakon što otkuca Nova. Otpjevao i "Honky Tonk Woman" od Stonesa, te "Dance to the Music" od Sly and the Family Stone benda.
  U svakom slučaju vrlo dobar album koji puca od energije i uglavnom je ispunjen žešćim pjesmama.
  Ocjena ****

 3. #23

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  12 Gardens Live  Moram priznati da sam bio jako skeptičan kad je u pitanju bio još jedan Billyev live album i nisam znao koji je više smisao objavljivati redom live albume, no ostao sam preugodno iznenađen kada sam ga počeo slušati. Osim što je savršeno snimljen i ima odličan zvuk gdje svaki instrument dolazi do izražaja, može se reći da je ovo definitivni Billyev live album gdje izvedbe zvuče savršeno kao originalne studijske samo s još više energije i života i ovo se definitivno isplati imati.
  Na dva CD-a nalaze se čak 32 pjesme, a neke verzije koje su se mogle kupiti ili skinuti preko interneta imale su još 4 bonus pjesme.
  Sve live izvedbe skupljene su s 12 rasprodanih koncerata početkom 2006. u Madison Square Gardenu u New Yorku.
  Ovo je definitivno album koji bi preporučio svakome da si ga nabavi jer je ovo u biti možda najbolja njegova "best of" kompilacija, no veliki plus albumu je i to što je objavio tu i mnoge odlične stvari koje inače nisu hitovi.
  Jedino što mu zamjeram jest da nije bio u stanju niti na ovom niti na prijašnjem albumu otpjevati uživo "Leningrad" i to me najviše jebe što nemam niti jednu poštenu live verziju te genijalne stvari osim jedne loše bootleg snimke gdje Billy zvuči kao da je odstenjao, a ne otpjevao tu stvar.
  Ocjena *****

 4. #24

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2007. godine Billy objavljuje novi singl i prvu novu pjesmu napisanu nakon 14 godina od "River of Dreams" albuma.
  Naziv pjesme je "All My Life"
  Očito je da ova stvar ne slijedi kvalitetom materijal s albuma, a i zvuk nekakvog Gershwinovskog sentiša kakav bi otpjevao Sinatra ili Tony Bennett nije baš nešto što se svidjelo fanovima, pa niti meni, iako u biti stvar je daleko od lošeg, ali od Billya se naučilo očekivati puno više. Pjesma top liste nije vidjela.

  Malo kasnije objavljuje protestnu "Christmas in Fallujah", prvi put 2007., a drugi put 2008. koju je otpjevao i s Cass Dillonom.
  Iako se radi o rock stvari koja već podsjeća na posljednje albume Billy Joela poput "Storm Front" i "River of Dreams", pjesma nije doživjela neki uspjeh, a i stvar teško da se može mjeriti s kvalitetom prijašnjih rock stvari od Billya. U pjesmi se mogu čuti čak ubačeni istočnjački zvukovi kada spominje Afganistan, Bagdad i sl.


+ Reply to Thread

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts