+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 15 of 15

Thread: Katie Melua

 1. #11

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2010 - The House  Prvi album objavljen bez Mike Batta. Melua se odlučila osamostaliti i napravila je pomalo stilski eksperimentalan album. Dok su sva 3 prethodna albuma imala moćne balade kao prve singlove, ovdje to nije slučaj.
  Rezultat je album koji zvuči pomalo razvodnjeno i treba više slušanja da se uđe u njega. Definitivno solidan album, ali ipak ne na istoj razini s prethodnicima. Čak i odličan glazbenik Mike Batt nije napravio baš sjajnu pjesmu koja je jedina ovdje njegova "God On The Drums, Devil On The Bass", a i mnoge pjesme su previše uronjene u nekakvu melankoliju. Svejedno, niti to sve ne mijenja činjenicu da je ovo i više nego preporučljiv album za slušanje. Ovdje je Melua sa više različitih autora stvarala pjesme.
  Ocjena ***1/2


  The Flood (Katie Melua / Guy Chambers / Lauren Christy)


  To Kill You With a Kiss (Katie Melua / Guy Chambers)


  A Happy Place (Katie Melua / Guy Chambers)


  Red Balloons (Katie Melua / Polly Scattergood)


  Tiny Alien (Katie Melua / Guy Chambers)


  The House (Katie Melua)


  Plague of Love (Katie Melua / Rick Nowels)


  No Fear of Heights (Katie Melua)


  A Moment of Madness (Katie Melua / Guy Chambers)

 2. #12
  colibri's Avatar
  Join Date
  Sep 2010
  Posts
  845
  Ja ,pokusala poslusati par pjesama i uspijela . Ona u meni ne budi apsolutno nijednu emociju . Mogu je slusati dok citam bez da me dekoncentrira sta je los znak za mene . Kada mi jedna pijesma ili tekst od pjesme ne privuce svu moju paznju ,smatram to kao podlogom za ambijent. E ovakav osjecaj njene pjesme ostavljaju na mene .Znaci kupiti posljednji album staviti ga u auto i slustati ga za vreme dugog putaovanja pod rizikom da se uspavas i napravis saobracajnu nesrecu.

 3. #13

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Colibri, kao da si opisala Norah Jones
  Kako možeš preslušati pjesme poput "nine million bicycles", "if you were a sailboat", "I cried for you" ili "the closest thing to crazy" i reći da te ostave ravnodušnom, a jedne uspavanke sa 4 tona kao "Sunrise" ili "Come Away With Me" te potiču da osjetiš nešto?
  Ok, ja možda ne volim minimalizam koji je preočit kod Nore, kao i činjenicu da joj je većina pjesama isto, ali baš na sve Katiene pjesme ostati ravnodušan koje su prilično različite, jednostavno nije istina

 4. #14

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Ja recimo mogu stvari postaviti iz persepktive svoje okoline.
  Prvo sam doznao za Norah, čuo njen prvi, pa njen drugi album i sve me to ostavilo prilično hladnim. O Norah se pričalo na sve strane, a ja nisam kužio u čemu je tolika strka oko minimalističkih pjesmuljaka sa krajnje minimalističkom konstrukcijom pjesama i još više minimalističkim aranžmanima i produkcijom. Ok, bilo je za shvatiti da to nije loša glazba, ali opet, kak bi se reklo, nije mi niti bila nešt.
  I prije koju godinu kaže meni frendica da će mi posuditi albume od jedne Katie za koju je rekla da je jako dobra, a o Norah je imala identično mišljenje kao i ja. Bila joj je jednostavno dosadna, a Katie joj je bila super i onda sam ja počeo slušati Katie i fakat... bio sam sa svakim slušanjem sve više oduševljen. Kako sam slušao Katie doma, vrlo brzo počele su reakcije od moje stare koja inače uopće ne obraća pažnju na glazbu koju slušam i rekla je da joj je Katie super, da ima prekrasan glas i prekrasne pjesme i skoro svaku večer me tražila da joj pustim Katie.
  Takve reakcije nije bilo na Norah definitivno od nje, kao niti na većinu glazbe koju si pustim.
  Eto, to je ono što mogu reći o Katie bazirano na dojmovima ljudi iz mog okruženja.
  Meni je osobno Norah poput prodavanja muda pod bubrege. To je kvalitetna glazba koja ostaje na pojmu "kvalitete" i ne daje mi više od toga.
  Osobno smatram da se u zadnjih 10 godina počeo promovirati taj neki minimalizam, pa imamo i onaj grozan bezlični bend Lambchop koji je kao nekakav alternativni country i takvu glazbu nam najviše prodaju ameri.
  Katie je ipak europljanka i nije išla putem jedne Norah.

 5. #15
  colibri's Avatar
  Join Date
  Sep 2010
  Posts
  845
  Cuj ,nisam ja sve poslusala ! Cekaj da zavrsim i da donesem moj definitivni zakljucak. Problem sa menom je sta mene privuce vise glas i ritam nego sve drugo . Volim ja njezne glasove da ne bude zbunja . Ali kada cujem nesta ovako ,ja ostanem paf.

  Adele - Rolling In The Deep

  Sada ces ti meni reci da ovo nema nikakve veze i nema ,ali mene vise privlace vokali i ritam .

  Ili ova i ona mi da onu kokosju kozu .Najezim se .

  Anna Calvi - Jezebel

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts