+ Reply to Thread
Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 11 to 20 of 31

Thread: Chris Rea

 1. #11

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  1984 - Wired to the Moon  Nema više agresivnog synth zvuka i ritam mašina što se moglo naći na prošlom albumu i produkcija je definitivno kvalitetnija. Ovim albumom Chris je samo nastavo uzdizanje na top listama u Europi. Iako na albumu nema baš poznatih stvari, album je solidan, opušten i više-manje skoro sve pjesme su dobre osim pokoje stvari koja mi baš ne sjeda kao završna "Winning" koja mi ni baš nešt.
  Ocjena ***1/2


  Bombollini


  Touche D'ŕmour


  Shine, Shine, Shine


  I Don't Know What It Is But I Love It (ekstremno catchy )


  Wired to the Moon

 2. #12
  Kako se "lajka" tema?
  Nema takvog bogatstva kao što je znanje, niti takvog siromaštva kao što je neznanje. - Abi Talib

  NAJZANIMLJIVIJI video ikad! (krenite od treće minute)

 3. #13

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  1985 - Shamrock Diaries  Chris se i dalje sa svakim novim albumom nastavio penjati sve više po top listama u Europi i bio je sve uspješniji kako u Velikoj Britaniji, tako i po skandinavskim i zemljama sjeverne Europe. Također, ovaj album je izbacio i do sad njegova 2 najveća hita - "Stainsby Girls" i "Josephine" koju je napravio za svoju kćer, koja se zove, ne biste nikada pogodili, Josephine
  Album je lagan, produkcija odlična. Pjesme variraju u kvaliteti i ima ih pomalo i napornih kao posljednja "Hired Gun" ili otrcani refren na "One Golden Rule", a ni uvodna "Steel River" nije mi prezanimljiva i pošto se dvoumim između 3.5 i 4, dajem ****


  Josephine - od hrpe verzija te pjesme koje je Chris napravio, ovo je originalna s albuma, a i najnježnija i možda produkcijski najbolje izvedena verzija


  Stainsby Girls - nije originalna verzija, ali je prilično slična


  All Summer Long


  Stone


  Chisel Hill
  Last edited by ja_a; 17-03-11 at 13:07.

 4. #14

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Quote Originally Posted by dux pessimus View Post
  Kako se "lajka" tema?
  Žicaš Enkycu da napravi veliki gumb na kome piše "LAJK"

 5. #15

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  1986 - On the Beach  Ako vas zanima najbolji ljetni album ikada, evo ga tu. Opuštajuće i doslovno čarobne pjesme. Savršeno produciran album sa suptilnom upotrebom svih instrumenata da se stvori pravi ljetni ugođaj. Odlična kombinacija bržih i laganijih pjesama. Po mome mišljenju, ovo je i definitivno najbolji album od Chrisa. Također, postigao je prilično dobar komercijalni uspjeh i može se reći da je Chris već tada bio na svom vrhu, bar što se Europe tiče.
  Slušajući laganice na ovom albumu imate osjećaj kao da ležite negdje na plaži, a lagani povjetarac prelazi preko vas.
  U svakom slučaju, kvaliteta ovog albuma je neupitna. Također, instrumentalna improviziranja kroz većinu pjesama je jedan od također glavnih aduta ovog albuma koji će vas sigurno odvesti na neko ljepše mjesto.
  Melodije su jednostavne, ali i prekrasne i konceptualno, album super funkcionira.
  Ocjena *****


  On the Beach - originalna verzija koja se malo razlikuje od kasnije, većini poznate


  Little Blonde Plaits


  It's All Gone


  Helo Friend


  Auf Immer und Ewig


  Giverny


  Light of Hope

 6. #16

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  1987 - Dancing With Strangers  Tu se Chris prvi puta pojavljuje u svom novijem i svima prepoznatljivom stilu malo mračnije i žešće blues-rock glazbe i prvi put standardni "rezajući" zvuk njegove gitare ovdje dolazi do izražaja.
  Sam album je kombinacija različitih stilova od blues-rocka, preko popa do primjesa irskog zvuka. Rezultat je jedan solidan album koji ima za svakoga po nešto.
  Ocjena ***1/2


  Let's Dance


  Curse of the Traveller


  Que Sera


  Loving You Again


  Windy Town

 7. #17

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  1988 - New Light Through Old Windows  Chris je ovdje svoje mnoge stare stvari predstavio u novim izvedbama i to je bila nešto kao hit kompilacija. U svakom slučaju, isplatilo se jer dosta stvari zvuči daleko superiornije od originala, a to ponajviše ide za "I Can Hear Your Heartbeat" i "Fool If You Think It's Over", a neke stvari jednostavno zvuče drugačije i isto odlično kao "On the Beach" i "Josephine". Mnoge stare stvari su tako ponovno objavljene kao singlovi.
  Negdje su promjene više uočljive, negdje manje, a negdje nisu bile niti potrebne toliko, no u svakom slučaju, dobro da je Chris napravio ovaj album i udahnuo novi život svojim pjesmama, pogotovo onima koje su u originalnim verzijama bile objavljene kao demo snimke.
  Na albumu se također nalaze i dvije nove stvari, "Working on It" i veliki božićni hit koji danas već ima status klasika "Driving Home for Christmas".
  Ocjena ****


  Working on It - spot je rastrgan na sredini negdje i ponavlja se ispočetka negdje na polovici... u svakom slučaju, tko voli sise i guzice, neka si pogleda


  Driving Home for Christmas


  I Can Hear Your Heartbeat


  On the Beach


  Fool if You Think It's Over


  Jospehine

 8. #18

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  1989 - The Road to Hell  Ne samo da je Chris iz plavuše postao crn, već je prvi put postao svjetski uspješan i od šire mase zapažen s ovim albumom koji mu je bio i ostao najuspješniji u karijeri. Stilski, radi se o do sada mrvu žešćem pop-rock-blues albumu od prijašnjih kojime je Chris postavio temelje za zvuk koji će od sada koristiti, iako je produkcija samog albuma prilično popasta.
  U pjesmi "The Road to Hell (part 1)" koja funkcionira kao jedna od najvećih horor pjesama u povijesti govori o propasti ljudske duše u ovom svijetu. U nastavku te stvari "The Road to Hell (part 2)" koja je zasigurno svima poznata i ostala je do danas njegov najveći hit govori o industrijskom zagađenju i uništavanju svijeta.
  Posljednja stvar na albumu "Tell Me There's a Heaven" govori o zlostavljanju djece ako sam dobro shvatio i jedna je od najtužnijih i najljepših pjesama ne samo u Chrisovoj karijeri već i općenito.
  No, album ima i svojih mana, a to je da je Chris počeo upotrebljavati sve više glazbeno minimalistički pristup melodijama što će uzeti puno jači zamah u negativnom smislu kroz njegove albume 90-ih. Stoga, imamo pjesme kao što je naporna osmo minuta "Looking For Rainbow" gdje ga Chris ripita do besvijesti, a i sama pjesma općenito nije nešto. Ne oduševljava me niti minimalizam "I Just Wanna Be With You", niti prosječna balada "Your Warm and Tender Love".
  Realno gledajući najbolje stvari su "The Road to Hell (part 1 i 2)" i "Tell Me There's a Heaven" koje povisiju kvalitetu, pa time i ocjenu albumu uz još pokoju svjetliju točku kao "That's What They Always Say", "You Must Be Evil" ili "Daytona" i dajem albumu za ocjenu teško navučenu ****


  The Road To Hell (part 1 i 2) - jedan od najboljih spotova ikada, pogotovo prvi dio koji nam nikad ne puste na TV. U tom videu Chris pjeva u prvom licu o vozaču koji stoji na kiši na autocesti i prema njegovom autu se približava vozačeva pokojna majka. Odlično je usklađena priča s videom.


  That's What They Always Say


  Tell Me There's a Heaven - tužna i prekrasna stvar


  Daytona


  You Must Be Evil

 9. #19

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  1991 - Auberge  Definitivno jedan od najboljih Chrisovih albuma i bolji od svojeg poznatijeg prethodnika. Također, na ovom albumu je Chris izbacio van pretjeranu pop produkciju koju je donekle i smisleno upotrebljavao na prethodnom albumu.
  Chris je i tu dao jedan veliki hit, naslovnu "Auberge" koja stilski nastavlja formulu agresivnijeg blues-rocka prethodnog hita "The Road to Hell (part 2)".
  Osim preočitih filera kao što su "You're Not A Number", "Red Shoes" i "Every Second Counts", ovaj album predstavlja Chrisa možda u najboljem svjetlu u karijeri.
  Inače, na albumu dosta pjesama se bavi asocijacijama na stare trkaće aute koji se osim u pjesmama mogu vidjeti i u nekim spotovima. Chris i sam posjeduje bar jednog takvog zbog svoje strasti prema autima.

  Osim naslovne stvari, pjesme kao što su "Looking For the Summer", "Set Me Free", pretužna "The Mention of Your Name", a pogotovo prekrasna i otrovna balada "And You My Love" daju albumu jedan poseban i neponovljiv štih.
  Također, kasnije verzije albuma uključuju i lijepu "Winter Song" baladu koja se odlično uklapa u album.
  Ocjena ****1/2


  Auberge


  Looking For the Summer


  Heaven


  Set Me Free


  Winter Song


  And You My Love


  The Mention of Your Name

 10. #20

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  1992 - God's Great Banana Skin  Album opuštenog i pomalo tajanstvenog ugođaja nastavlja s blues-rock pjesmama. Chrisova gitara dominira albumom i pjesme, iako ne odlične kao na prethodniku, su solidne, a posebno iskaču kao najbolje 9 minutna "Nothing to Fear" s genijalnim solo dijelovima na gitari, "God's Great Banana Skin", "90's Blues" i "Too Much Pride". Što ide više prema kraju, album pomalo gubi na snazi. Nije baš strašno pozitivna ideja upotrijebiti skoro identični dio melodije za "Soft Top, Hard Shoulder" i "Nothing to Fear".
  Ocjena ***1/2


  Nothing to Fear


  God's Great Banana Skin


  Too Much Pride


  90's Blues


  There She Goes


  Soft Top, Hard Shoulder

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts