+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 17 of 17

Thread: Yanni

 1. #11

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2000 - If I Could Tell You


  Ako sam vam se do sada nekim slučajem činio nekritičkim i dijelio ogromne ocjene šakom i kapom, to s ovim albumom prestaje jer je Yanni uplovio polako u neke mutne vode.
  Sve one predrasude koje su ljudi buncali o Yanniu kako ne valja i kako mu je glazba sterilno smeće, s ovim albumom kao da je htio potvrditi. Album nije sranje, ali niti pretjerano udaljen od tog pojma. Slab i sterilan album koji zvuči poput pokušaja recikliranja "Dare To Dream" albuma bez inovativnih ideja ili čvrstih ili bar prihvatljivih melodija.
  Čak ova sintisajzerska glazba zvuči više kao nekakav demo ili midi file nego je tako glazba zvučala na njegovim albumima objavljenima 15 godina prije ovoga. Teško mi je shvatiti da gubitak inspiracije može tako naglo doći nakon tolikih genijalnih albuma.
  Tu i tamo kao da zabljesne nešto zanimljivije i s glavom i repom poput naslovne "If I Could Tell You" ili "Midnight Hymn" (ali isto ništa prebajno), no ovaj album je i dalje ostao meni osobno veliko razočaranje. Dobro za meditaciju i utonuti u san, no uglavnom sterilno i bez ikakvih emocija ili dubine.
  Ocjena **


  If I Could Tell You


  On Sacred Ground


  Midnight Hymn


  Highland
  Last edited by ja_a; 14-03-11 at 21:15.

 2. #12

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2003 - Ethnicity  Nakon sterilnog "If I Could Tell You" mislio bih da će i ovaj album biti tako slab, ali ipak nije. Album je solidan. Album je više orijentiran na zborno i vokalno pjevanje i uz instrumentalne dijelove. Melodije su daleko više zadovoljavajuće negoli na prijašnjem albumu, a glazba je orijentirana na etno bliskog istoka i jasno je da je bilo dosta inspiracije da se napravi ovako solidan album.
  Žalosno je da je ovo bio više-manje zadnji kvalitetan album koji je napravio.
  Ocjena ***1/2

  Rites of Passage


  At First Sight


  For All Seasons


  Playing By Heart

 3. #13

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2006 - Yanni Live! The Concert Event


  Koncert snimljen u Las Vegasu. Iako su neke stvari poboljšane kao "If I Could Tell You" koja je životnija nego na sterilnom albumu, ovaj album ipak zaostaje općenito zvukom i izvedbama za genijalnim "Live at Acropolis", a čak i za nekim studijskim snimaka.
  I varijacije na Vivaldijevu "Storm" iako solidne, baš ne oduševljavaju. Ne znam niti pravi razlog zašto je ovaj album uopće objavljen, ali okej. Prolazi za najzadrtije fanove.
  Ocjena *** 4. #14

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2009 - Voices  Album na kojem je Yanni očito htio promovirati nove pjevačke nade i učinio je to tako da su pjevali na njegove stare instrumentale ili neke nove stvari. Malo previše to odaje dojam nekakvog Il Diva kakvog bi stvorio jedan za lovom pomamni guru glazbene industrije kakav je Simon Cowell, no ipak nije baš toliki krajnji kič proizašao jer su neke pjesme zbilja lijepe, no unatoč tome, većina stvari ima puno više smisla kao instrumental nego kao nasilno ljepljenje vokala.
  Sve u svemu, rezultat je i zadovoljavajući, iako ne baš nešto što imam volje slušati previše. Najdraža mi je obrada "Before The Night Ends" od Leslie Mills na u originalu instrumental "To Take... To Hold".
  Ocjena **1/2


  Leslie Mills - Before the Night Ends (u spotu imate priliku vidjeti Yannieve roditelje ako se ne varam ... da, lijepa stvar)


  Nathan Pacheco - Vivi il Tuo Sogno (original je instrumental "Almost a Whisper")


  1001

 5. #15

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  2011 - Truth of Touch  I tako, zadnji album koji je objavio je još jedno od razočaranja iz zadnjih 11 godina. Pokušao je malo otkrivati novi zvuk i napravio nešto prilično minimalističko i bezidejno što se uglavnom temelji više na nekakvim semplovima, efektima i melodijskom minimalizmu, negoli na kvalitetnim glazbenim rješenjima.
  Taj album ga baš puno ne razlikuje od skoro većine new age glazbenika koji svojim sterilnim lebdenjima po oblacima uspavljuju publiku.... ok, malo je ipak življe od toga. Da je s tim započeo karijeru, nikad se najvjerojatnije za njega nebi doznalo.
  Tu i tamo nešto zazvuči zanimljivije, no sve je to neusporedivo s kvalitetom radova prije 2000. godine i žalosno je da i dobre glazbene ideje na albumu nisu do kraja razrađene. Kreativnost je jednostavno valjda s godinama polako isparila. Album koji isto može proći prije svega kao sedativ i za opuštanje, a ni to valjda nije tolko loše . Ne pomaže previše niti to što je pomodernizirao zvuk.
  A opet, može biti da prerano donosim zaključke i da treba dulje vremena da se novi album upije, no u svakom slučaju, svejedno jako zaostaje za prethodnicima iz razdoblja 1986-1997. Pozitivno je što ima nešto u njemu bar do te mjere primamljivo da će me natjerati da ga i više puta preslušam možda zbog novijeg pristupa i zanimljivih ritmova, ali i dalje ostaje činjenica da je ovaj album tek blijeda sjena jednog npr. "Out Of Silence" albuma i da Yanni može puno bolje.
  Ocjena **1/2

  Truth of Touch


  Nine


  Seasons


  Long Way Home


  Voyage
  Last edited by ja_a; 15-03-11 at 19:06.

 6. #16

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Yanni je napravio i glazbu za neke filmove, no osim što pola toga niti imam jer je teško nabaviti, ono što sam čuo nije pretjerano vrijedno spomena i teško se može mjeriti s njegovim originalnim albumima.

 7. #17

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Povisio sam pola ocjenu zadnjem albumu
  Mislim da sam ipak bio preoštar jer album zbilja ima "nešto" i baš je, kak bi se reklo "grower". Iako, naravno, daleko je to od Yannievih klasika.
  Last edited by ja_a; 17-03-11 at 08:07.

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts