+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 29

Thread: Ennio Morricone

 1. #11
  Svjetlana Valentić enky's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  1,935
  Ova tema je tako "ima genijalnu riječ ali ne želi biti prosta " da mi jedan prozor obično biva na njoj. Užitak za posjećivati.

  Uvodni post - definitivno najjači na forumu -
  Način na koji autor vodi temu -

 2. #12

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Quote Originally Posted by enky View Post
  Ova tema je tako "ima genijalnu riječ ali ne želi biti prosta " da mi jedan prozor obično biva na njoj. Užitak za posjećivati.

  Uvodni post - definitivno najjači na forumu -
  Način na koji autor vodi temu -
  Joj hvala hvaaaaala
  Pošto ste tak ljubezni, evo još jedna vesela za vas


 3. #13
  Nothing succeeds like success.
  Morricone je producentski skladatelj.

  da je bio malo bolje placen, mozda ne bi bio toliko plodan ... a to sto je primio samo pocasnog oskara, to govori o 'njima' a ne o njemu, u tome se svi slazemo
  .. sto taj sve nije uglazbio, dizus! nisam niti obracala paznju da je on uglazbio Nobody-ja . ta mi stvar nekako drukcija od drugih .
  inace, evo mi se jos od jucer vrti Once Upon a ...


  ja_a, ako mogu izdvojiti neke dijelove iz tvojih jucerasnjih postova, a koje sam si stavila u svoj 'workings file' :

  No njegov lik nije prikazan kao čisto zlo, već kao čovjek sa snom da spoji željeznicu do oceana i koji sanja o moru. Iz melodije se jasno razabire njegova nostalgija i njegovi snovi.


  Henry Fonda je onaj koji mu je ubio brata, a njega naglašava ta električna gitara koju čujete

  Ovo je mislim sviralo kad su glavnog pozitivca skinuli

  iako kratka stvar, genijalna je... možete čuti doslovno valove u pjesmi... ako slušate
  da, u Mortonu se cuje sum mora od o.17 ...

  a one Pijavice se ne sjecam da sam gledala //

 4. #14

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Da, to sa "Morton" stvari je više ovak metaforički rečeno... cijela stvar ima tak neki naglasak na more... i onaj dio s klavirom koji počne točno kao da se valovi uzburkavaju.
  Tu je scena gdje Morton umire u blatnjavoj bari prema kojoj ide i koja je asocijacija za more.... uništen san malog djeteta.  Inače, teško za vjerovati, no taj glumac je još živ za razliku od svih ostalih muških uloga u tom filmu. Gabrielle Ferzetti, rođen 1925.
  Na početku filma se pojavljuje i odličan razroki Jack Elam - legenda westerna. A jedan od 3 negativca, Al Mulock, koji se pojavljuju na početku filma je počinio samoubojstvo za još vrijeme snimanja filma bacivši se kroz prozor hotela obučen u tu svoju kaubojsku obleku iz filma. A jedan drugi glumac je 3 godine kasnije isto počinio samoubosjtvo u hotelu u Rimu... onaj crvenokosi ubijen na početku filma od Henry Fonde i njegove bande. To su ovak, male zanimljivosti

  Je, Morricone je genijalan glazbenik i trebao je dobiti Oscara za par filmova, ali nije jer su ameri za svoje glasali naravno. Vidi se kako je to emotivno primio i na rubu suza. Koliko sam puno slušao njegovu glazbu i doživljavao je i cijenio i ja sam bio na rubu suza kad sam danas prvi put gledao njegovo preuzimanje Oscara. Ako je itko zaslužio tu nagradu, to je onda on i osjećao sam se kao da sam ju ja osobno dobio od sreće što je takav genijalan glazbenik primio tu počasnu nagradu. Sigurno mu je to puno značilo nakon 46 godina skladanja filmske glazbe. Samo senzibilna i dobra osoba može skladati takvu nezemaljski prekrasnu glazbu kakvu Ennio sklada. To se ne uči, već se s takvim talentom rađa, a to je velika rijetkost.

 5. #15
  Quote Originally Posted by ja_a View Post
  Samo senzibilna i dobra osoba može skladati takvu nezemaljski prekrasnu glazbu kakvu Ennio sklada. To se ne uči, već se s takvim talentom rađa, a to je velika rijetkost.
  isto kao i biti sposoban dozivjeti tu istu glabu ..

 6. #16

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Quote Originally Posted by todaytonight View Post
  isto kao i biti sposoban dozivjeti tu istu glabu ..
  A je... glazba se i radi za NEKOGA na kraju krajeva

 7. #17

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Joj, a sjeća li se tko, to je garant bilo negdje 1988. Isto talijanska serija koja se zvala "Tajna Sahare"... mislim da sam išao u prvi osnovne jer je to bilo taman kad su se moji doselili u drugi stan.
  U glavnoj ulozi je bio Michael York. Nekakvog "svjetla" se sjećam od kojega je Michael York oslijepio.... pa na kraju to su bili nekakvi vanzemaljci s letećim tanjurima u pustinji... ni sam se ne sjećam točno, ali se sjećam jedne kultne scene iz filma, a to je kad su onog jednog arapa zakopali u zemlju u pustinji da mu je samo glava ostala vani i kad je neka zmijurina došla do njega, on joj je odgrizao glavu i ispljunuo

  Morricone je isto za tu seriju radio glazbu.
  Evo par temica.
  Prva je uvodna tema.
  Verzija s albuma:


  verzija drito sa špice:


  eh... nekad su i špice imale više stila od današnjih filmova

  idemo dalje:  evo... neke od krasnih stvarčica iz serije... ima toga još, al nećemo pretjerivati

 8. #18

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  1988. godine radi glazbu za film "Cinema Paradiso" koju isto uvrštavaju među njegove najpoznatije stvari, iako moram priznati da, iako isto savršena glazba mi osobno baš i niju pri vrhu uz toliko more presavršenih skladbi.
  Počinje s glavnom temom, a ova stvar koja počinje u 02:30-oj minuti je isto prekrasna "love theme" koju je, koliko sam upoznat, skladao njegov sin Andrea.


 9. #19

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  1966. godine Morricone je skladao melodiju Se Telefonando koja je mislim bila namijenjena jednoj emisiji, no nisam 100% siguran. Refren se više manje ponavlja, no da svejedno zvuči tako genijalno i s dušom, to samo Morricone može izvesti.
  Otpjevala Mina:


 10. #20

  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  1,002
  Također, Sarah Brightman je za svoja 2 albuma otpjevala 2 Morriconeove skladbe na koje je stavljen tekst i savršeno je to izvela.

  Nella Fantasia (u originalu "Gabriel's Oboe" iz 1986. ... sviđa mi se kako je uspješno otpjevala produljeni kraj prvog i trećeg refrena... prekrasno)


  La Califfa (original iz 1970.)

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts