+ Reply to Thread
Page 11 of 11 FirstFirst ... 9 10 11
Results 101 to 102 of 102

Thread: Kabala - Kabalistička praksa

 1. #101
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Quote Originally Posted by Rabin View Post
  Meni su Vasa zapazanja veoma interesantna i rado bih pregledao ovo sto sugerirate. Bio bih zahvalan za linkove. Vi ste tu materiju prostudirali pa cete najbolje znati sto mi je prvo za prouciti. Molio bih Vas, znaci, i suggestion za redoslijed proucavanja materije.

  Pozdrav!
  Predlažem Vam da prvo dobro proučite elementarnu molekularnu biologiju s aspekta logosa i strukture DNA molekule i značenja ATCG nukleotida u toj molekuli. Paralelno s tim trebate se dobro upoznati s logosom nastajanja aminokiselina, odnsono s logosom i strukturom genetičkog koda. Kada se s tim upoznate, što je uz malo volje lako i jednostavno, terba svu kabalističku mistiku staviti na stranu i ostaviti samo njezin racionalni dio,a to je onaj dio koji raspravlja o imenu Boga JHWH i u tom kontekstu proučiti značenje , logos i strukturu tetragramatona i Šemhaporasa. Za to je vrlo dobra knjiga Sholema " Kabala i njena simbolika " i one gdje se objašnjava značenje Šemhaporasa. Kad se sve to učini pred Vama se otvara velika sličnost između značenja molekula ATCG u biologiji svijeta i značenja JHWH u Židovskoj religiji sa snažnim dojmom da su logos, struktura i značenje ISTI!
  Evo Vam 3 linka:
  http://www.world-mysteries.com/sci_noncodingDNA.htm
  http://ishodiste.com/index.php?optio...=177&Itemid=33
  http://deskarati.com/2012/05/10/the-double-helix/

  Jedan zgodan citat: Fascinating is the fact that four letter name of Good JHWH with ... same as four biological letters ATCG writes all genomes for beings on the ...

  Osim biološke konekcije s Kabalaom postoje i druge, svemirske, fizikalne, natematičke, glazbene i univerzalne što me osobno i najviše zanima. Ako se namjeravate ozbiljnije baviti s konekcijama predlaž da pročitate i proučite Hofstaderovu knjigu GEB i općenito sve što Vam dođe pod ruku a tiće se fenomena četvornosti u postojanju. Bilo bi korisno da pročitate i moju knjigu Filozofija Ishodišta i tekstove na internetu, budući je već tu puno toga napisano.

  U elementranom konceptualno dijelu svakako stoji tetraedralna znanost filozofija koja je kod nas nepoznata, a na netu se na engleskom već vrti preko 5.000.000 vebova, a na hrvatskom nešto više od samo 16.000 i to u glavnom u matematičko kontekstu.
  Eto toliko, i stojim na raspologanju, za svako pitanje, dubiozu ili zajedničko daljnje istraživanje.

  Pozdrav

 2. #102
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Quote Originally Posted by tehuti View Post
  Nemam neki veći komentar na tvoj post, sve si rekao.

  Dodao bih jedino da je prava transformacija moguća ako najprije idemo iznutra prema van. Dakle ako u tom procesu traganja najprije pronađemo svoj korijen a tek onda kontempliramo svijet. Ako idemo obrnutom rutom, doći ćemo samo do vanjskog bića. Teško će nam biti probiti tu opnu jer smo bježali od sebe.

  Zadnji citat je dobra sumarizacija.
  Kabala – prema Schomenu je, doslovno PREDANJE božanskih mističnih poruka.
  Sam pojam KABALA interpretira se kao židovska tradicija.
  Kabalistička znanost prema, onome kako se definira moderna znanost, ne postoji. Ono što se pokušava označiti kao kablistička znanost je istraživanje kabalista Božjeg imena JHWH, koji se ne izgovara, već samo misli i to samo u kontekstu Tore kao organizma, a ne kao teksta koji se čita kao članak u novinama.

  Takvim pristupom kabalisti su ustanovili da je cijela tora STAKANA IZ ČETVEROSLOVNOG IMENA BOGA, kao što je svako živo biće, a time i čovjek satkan iz genetskog molekularnog četveroslovlja ATCG. Takva interpretacija kabale moguća je tek u sadašanje doba, jer rani kabalisti, naročito oni iz Španjolske, nisu znali da se predemt njihovog istraživanja - nalazi u njima samima kao komplementrana ATCG struktura, koja oblikuje sve živote na Zemlji pa tako i ljudski, istim logosom i istom elementranom strukturom kao što sveto četvoroslovlje JHWH ispisuje Toru, koja je, rečeno je, također živi organizam.

  Moja malenkost je prva u svijetu, koja je zapazila jednakost Božjeg imena JHWH i univerazlnog biološkog imena ATCG s istim značenjem i istom ulogom kako ima JHWH u religijskoj i mističnoj tradiciji Židova. Krenite tim putom I doći ćete do zanimljivih zapažanja i otkrića o kojima prije toga niste mogli ni sanjati.

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts