+ Reply to Thread
Page 45 of 45 FirstFirst ... 35 43 44 45
Results 441 to 445 of 445

Thread: Sudnji dan, Raj i Pakao poslije smrti

 1. #441
  implosive's Avatar
  Join Date
  Mar 2011
  Posts
  420
  E Harune moj, tužan si ti i usamljen čovjek.

 2. #442
  Harun's Avatar
  Join Date
  Feb 2011
  Posts
  1,303
  Quote Originally Posted by implosive View Post
  E Harune moj, tužan si ti i usamljen čovjek.
  da Bog da ti bio ko ja ovako usamljen a vala ni tuzan nisam, nego mi je srce puno srece i veselja tako da nije prvi put da imas lose procjene.
  Sad kako zivim nikad mi zivot nije bio bolji i interesantani, tako da tu pricu mozes pticama na grani otpjevati

 3. #443
  Harun's Avatar
  Join Date
  Feb 2011
  Posts
  1,303
  Kako ce proci vjernici koji zaglave u pakao zbog svojih grijeha?

  Ebu Se'id el Hudri pripovjeda da je Muhammed rekao: "Sto se pak tice stanovnika Vatre, oni u njoj niti umiru, a niti zive. Medjutim, oni izmedju vas, koji ce u nju uci zbog grijeha svojih, Allah ce usmrtiti u njoj i tek kad se ugljenisu bit ce im dopusteno da se za njih zauzima. Tada ce biti dovodjeni grupa po grupa i ubacivani u Rajske rijeke i tada ce biti kazano:
  -O Stanovnici Raja, ljevajte vodu po njima- i oni ce iznicati poput klica u nanosu bujice
  "
  (Hadis biljezi Muslim, vjerodostojan)

  Ovdje vidimo da ce se vjernici usmrtiti u paklu i gorjeti dok ne postanu ugljenisani, kako nebi osjetili vjerovatno mucenje, samo da bi se sa njih ocisitili grijesi, a Allah najbolje zna.

 4. #444
  Harun's Avatar
  Join Date
  Feb 2011
  Posts
  1,303
  Kako logicki dokazati zivot poslije smrti, Zakir Naik, super objasenje, preporucujem da poslusate

 5. #445

  Join Date
  May 2013
  Posts
  1
  Kao prvo Harune dragi totalno pogresnu sliku Raja/Dzenneta prikazujes. Sex u Raju je samo da tako nazovem usputan dogodjaj ili nagrada ili sta je vec. Ti se centriras oko toga koda je to najveca nagrada i naravno da te nece razumijeti. Prvo svako ce imati jednu zenu (svoju a Hurije/djevice su samo za one koji nemaju svoje supruge, a 72 su za one koji su bili mnogo veci vjernici na ovom svijetu) i zene ce imati skroz druge nagrade. Za nas je Allah nesto drugo spremio, sto je vama muskarcima Hurija u slucaju da nemate svoju suprugu, i druge stvari NE VEZANE ZA BRAK/SEX itd isl! Prvo taj obicni duhovni Raj se meni ne isplati, dok je Raj po Islamu ispunjen nagradama i nagradama za suzdrzavanje na ovom svijetu (jer smo to radili iz ljubavi prema Bogu i dokazali pokornost, jer je Bog nas htjeo ostaviti u Dzennetu/Raju dok naravno Adem/Adam nije napravio gresku i s tim bio protjeran). Tamo neces krasti jer sve sto pozelis ces imati, plus sto neces tu zelju imati u dusi jer zla i negativnosti tamo nece biti, niti ce biti potrebe. Bubam: Zazelis zlatnu kravu i dobijes je... Harune pretjerujes, pretvaras Islam u napaljenu religiju i Raj kao nagradu centriranu oko sexa! I ne Raj nije Bozija verzija razvrata, jer sex na suprugom ili suprugom (okay ovo je smjesno, promjenite akcenat xD) nije ni na ovom svijetu bio grijeh, zasto bi gore bio. I ponavljam, to je jedno veliko nista u poredjenju sa ostalim stvarima koje mi gore dobijamo. A mislim da je po meni najbolje sto nece biti mrznje i ljubomore, jer je to razlog patnji i ratova na ovom svijetu. Sve u svemu sex je krajnje ne vazan, i do tebe je hoces ga imati kao i sve drugo jer ce to biti 'Ja zelim...' i Bog ti da. -_- Boze, koja banalna rasprava! I matematicki je vase Sveto Trojstvo nemoguce! A i molim te kakav je to sin Boziji ako je Juda bio u mogucnosti ubiti ga? I zasto Bog treba imati djecu? On je Bog, on stvara i dovoljno je da kaze 'Budi..' I ono sto zeli se stvori. I Bog je oduvijek i zauvijek tj. Nema mamu niti oca... Dajete Bogu ljudske karakteristike, a ne Bozanske. Mrsko ljudsko bice nije ni priblizno Bogu, i on je uzvisen i najbolji, a mi nismo ni nalik njemu. Poslanici su imali mudzize/talente kao dokaz da je Bog na njihovoj strani i da govore istinu. Ugl... sve mi je nekako smijesno u Krscanstvu.
  Last edited by Homo; 25-05-13 at 17:58.

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts