+ Reply to Thread
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4
Results 31 to 32 of 32

Thread: Kako smanjiti nezaposlenost u Hrvatskoj - SAMOZAPOŠLJAVANJEM!?

 1. #31
  Keyboard Samurai™ /dev/null's Avatar
  Join Date
  May 2011
  Location
  Batcave
  Posts
  506
  Quote Originally Posted by lunoprof View Post
  Zemlja sa 4 milijona stanovnika, od kojih 2 milijona zivi na prihodima proracuna, a samo 700.000 radi u realnom sektoru, nema bas nikakve sanse, ni sa EU ni bez. Brza promjena tih omjera, jedino je sto moze sprijeciti potpuni kolaps. Ne vidim nikoga tko ima znanja, hrabrosti i moci, taj rez napraviti..
  MMF kad bankrotiramo.
  Asato ma sadgamaya
  Tamaso ma jyotirgamaya
  Mrtyorma amrtam gamaya

  Om shanti shanti shanti...


  NAJZANIMLJIVIJI video ikad! (krenite od treće minute)

 2. #32
  lunoprof's Avatar
  Join Date
  Jun 2011
  Posts
  191
  Ne moze biti manje nezaposlenih, tj. uspjesnih mali poduzeca (koja bi trebala biti baza hrvatskog gospodarstva) ako nema hrvatskog trzista. To je prvo trziste na kojem se svaka firmica treba poceti razvijati ako se radi o proizvodnji.
  Ne moze biti manje nezaposlenih ako je porezni sustav ovakav kakvog imamo, i to osnovno u dvije tocke. Porezi zu netransparentni i tesko je predvidjeti stvarno porezno opterecenje na kraju. Porezni sistem treba tako pojednostavniti da svaka susa zna koliko poreza treba platiti.
  Ne moze biti manje nezaposlenih u poreznom sistemu koji ne poznaje porezne olaksice, jer tu prestaje potreba za izdavanjem racuna, dakle cvjeta siva ekonomija.
  Ne moze biti manje nezaposlenih samozaposljavanjem ako su najbolje placena radna mjesta u drzavnim i javnim poduzecima. (ne moze vozac ZET-ovog autobusa imati duplo vecu placu od vozaca isto takvog autobusa u nekom privatnom poduzecu).
  Ne moze radnik biti zadovoljan placenim kad "drzavni" ili "javni" radnik postavlja standard place koje je trzisno neodrziv. Tj. takve place ne ovise o trzistu vec se subvencioniraju, to nije normalno okruzenje za rad, i stvara nezadovoljan narod, potkupljiv narod. Takva postavka privrede omogucava korumpiranost politike, tj. korumpirana politika ju potencira i oni sami sebe odrzavaju, na ustrb drustva, koje principijelno zavrsava kao Grcko. Sa potpunim siromastvom.
  itd..

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts