+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Thread: Postanak – stvaranje atoma materije u svemiru

 1. #1
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  size="tall"

  Postanak – stvaranje atoma materije u svemiru

  Svim nam je manje ili više poznata službena znanstvena teorija o stvaranju atoma materije u svemiru od velikog praska do danas. Ta teorija u kratkim crtama kaže da se nakon eksplozije oslobođena silna energija počela kondenzirati u atome materije, poglavito u prvi element - VODIK. Tijekom vremena nastaju velike aglomeracije vodika, koji se oblikuje u kuglaste vodikove mase. Uslijed velike gravitacije takvih masa, dolazi do sažimanja, porasta tlaka i temperature, što uzrokuje fuziju atoma vodika u Helij, uz oslobađanje velikih količina energije - poznato kao zračenje energije zvijezda, kao što je zračenje našeg Sunca. Tako se ide dalje do zvijezda većih masa, gdje nastaju teži elementi do ugljika, zatim do željeza i u najvećim masama zvijezda supernovama nastaju svi atomi materije u svemiru od vodika do urana.

  Osim ove teorije postoji još jedna, koja kaže da se atomi materije stvaraju i na malim masama, poput Zemlje, posredovanjem inteligencije čovjeka.
  Čovjek svojom inteligencijom zamjenjuje velike mase svemira i stvara atome materije na Zemlji od vodika do urana i dalje sve do transuranskih atoma, koji u poznatom svemiru ne postoje.
  Ta NOVA TEORIJA STVARANJA ATOMA MATERIJE NA ZEMLJI I SVEMIRU kaže da čovjek, posredovanjem svoje inteligencije, stvara atome materije na Zemlji, koristeći fisijski i fuzijski atomski proces.
  Kod stvaranja materije na Zemlji, eksplozija atomske bombe zamjenjuje veliku gravitacijsku silu zvijezda te tlakom i temperaturom uzrokuje fuziju atoma vodika u hidrogenskoj bombi, stvarajući na taj način atome helija, kao na Suncu. To je činjenica, koju nije moguće osporiti. Uočavanjem te činjenice i stavljanjem je u znanstveni kontekst, klasična zvjezdana teorija o stvaranju materije dobiva drugu, NOVU, nepoznatu teoriju o stvaranje atoma na Zemlji posredovanjem ljudske inteligencije.
  Ova nova teorija o stvaranju atoma materije je nastala u Hrvatskoj, a autor teorije je pisac ovog teksta.

 2. #2
  oliver2's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Posts
  171
  Quote Originally Posted by geza View Post
  Ta NOVA TEORIJA STVARANJA ATOMA MATERIJE NA ZEMLJI I SVEMIRU kaže da čovjek posredovanjem svoje inteligencije stvara atome materije na Zemlji koristeći fisiski i fuzijski atomski proces.
  S obzirom da je čovjek spoznao nuklarnu fiziku te pomoću nje napravio nuklearne bombe svih tipova čijim eksplozijama se svašta događa - točno je da svojom inteligencijom čovjek može stvarati i cjepati materiju.

 3. #3
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Quote Originally Posted by oliver2 View Post
  S obzirom da je čovjek spoznao nuklarnu fiziku te pomoću nje napravio nuklearne bombe svih tipova čijim eksplozijama se svašta događa - točno je da svojom inteligencijom čovjek može stvarati i cjepati materiju.
  Lijepo je što ste napisali ne radi forme već radi sadržaja. No nije poanta u tome što je čovjek spoznao nuklearnu fiziku pa napravi AB I NB, već je poanta u tome što se s tom činjenicom promijenila cjelokupna znanstevena interpretacija o stvaranju materije u svemiru. U kom smilu? U tom smislu da uz klasičnu priču stvaranja meterije posredovanjem zvijezda, koja je bila jedina, pojavila i neka druga mogućnost da se na MALIM MASAMA OSTVARUJE STVARANJE ATOMA METRIJE BEZ PRISUSTVA VELIKIH GIGANTSKIH MASA. Implikacije te inteligentne mogućnosti, sada već prakse, su goleme. To vam ide u red istih orktića kao što je otkriće logosa i strukture DNA molekule, ili kao što je orkriće interkcije materije i antimaterije bez obzira na udaljenost, kao što je otriće lasera, plazme ili digitalnih kreacija i transformacija. Kad je to prvi puta objavljeno u časopisu “ Priroda “ rekacija jednog znanstvenika je bila da je točno što piše, ali da je beznačajno. Upravo u jednom takvom komentaru leži naš intelektualni primitivizam i indolencija, što sam argumentirao s DINAMITOM. Kad je Nobel proizveo pvri kilogram dinamita bilo je bezanačajno, ali nakon nekog vremena iteako je postalo značajno u rzaranju Europe u 1. i 2. Svjetskom ratu. Ovu temu sam otvorio da bi mladi ljudi to znli i aktivno se uključili u daljnja iostraživanja, kako same pojave tako i implikacija na umne kapacitete čovjeka. Nije mala stvar znati upravljati stvaranjem atoma metarije na Zemlji,a time i u svemiru.

  Malo istraživački dialog na ovu temu nikome neće škoditi, već naprotiv, može otvoriti neke nove vidike za prilično hermetiziornog čovjeka sadašnjeg vremena.

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts