+ Reply to Thread
Page 5 of 5 FirstFirst ... 3 4 5
Results 41 to 44 of 44

Thread: Dokazi iz Biblije i Kurana da Isus nije Bog

 1. #41

  Join Date
  Nov 2011
  Posts
  5
  Isus je susretao djecu tijekom svog javnog djelovanja. U to vrijeme, djeca su smatra manje bitnim ljudskim bićima. Isus na djecu gleda na drugačiji način, drži do njihova dostojanstva, čak ih daje odraslima za primjer.

  U Isusovo vrijeme, djeca pred zakonom nisu snosila odgovornost za svoje postupke. Bila su pred zakonom u podređenom položaju. [1] Prilikom Isusova naučavanja, majke su dovodile djecu, da ih Isus blagoslovi. Isusovi učenici spriječavali su majke, misleći da time dodijavaju Isus. Kada je Isus čuo, da se prepiru žene s apostolima rekao im je: "Pustite djecu, neka dolaze k Meni, i ne branite im, jer je takvih kraljevstvo nebesko" (Mt 19,14). Time je poručio, da je dječja nevinost prikladna za Kraljevstvo Božje.

  Drugom prigodom, Isus je izjavio: "Zaista, kažem vam, ako ponovno ne postanete kao mala djeca, sigurno nećete ući u kraljevstvo nebesko. Dakle: najveći u kraljevstvu nebeskom onaj je koji se ponizi kao ovo malo dijete. Tko prima radi mene jedno malo dijete kao što je ovo mene prima" (Mt 18,1-5). Isus je djecu dao odrasima kao primjer bezazlenosti, nevinosti, poniznosti, mekog srca prema potrebnima, što su osobine poželjne za Kraljevstvo Božje. To je izazvalo zaprepaštenje odraslih, jer je to bio do tada nepoznat i neviđen pristup prema djeci. [2]

  Prilikom posjeta Kafarnaumu Isus je vratio iz mrtvih djevojčicu od 12. godina, koja je bila kći Jaira, uglednog Židova. Dok je Isus dolazio Jairovoj kući, djevojčica je već umrla. Usprkos tome, Isus je primio djevojčicu i rekao joj da ustane. Vratio joj se život i počela je hodati. Time je želio pokazati, da mu je stalo do djece i da je sposoban i mrtve vratiti u život.

 2. #42

  Join Date
  Nov 2011
  Posts
  5
  Ako Tvrdiš da nemožeš ući u kraljevstvo Božije sa krivnjom grijeha u pravu si, Moraš se očistiti od grijeha koji si ti počinio. Ali ti nisi kriv a tako i djeca nisu krivi za grijehe svojih otaca, a patnjom moraju prati grijeh svojih otaca i to je nasljeđe istočnog grijeha. Istočni grijeh mora biti opran jer je on ugrađen u svakog čovijeka kao slabost za sve ostale grijehe kojima gubimo dječiju nevinost.

 3. #43

  Join Date
  Nov 2011
  Posts
  5
  Koji je biblijski zaključak iz toga kad Kuran kaže da je Gospodin Božja Riječ?

  Koji je biblijski zaključak kad se Gospodin naziva Božjim Sinom?

  Kad Biblija kaže da je Gospodin Riječ, ona ne misli pod time da je on Božji Sin, nego da je on Stvoritelj svijeta (gr. kosmos) koji je utjelovljenjem postao Bogočovjek. Ta osoba je sam Gospodin i Spasitelj čovječanstva Isus Krist (Mesija):

  U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše uz Boga i Riječ bijaše Bog. Ona (Riječ) bijaše u početku uz Boga. Sve po njoj (Riječi) postade, i bez nje ne postade ništa. U njoj (Riječ) bijaše život onome (svijetu) što je postalo i život bijaše ljudima svijetlo (Ivan 1, 1-4).

  I Riječ (Isus Krist) tijelom postade i nastani se među nama... (Ivan 1, 14).

  Na svijetu bijaše i svijet po njemu postade i svijet ga ne upozna (Ivan 1, 10).

  A svima koji ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja; onima koj vjeruju u njegovo ime (Ivan 1, 12).

  Zato sam rekao na temelju Božje riječi u Bibliji da islam zajedno s kršćanskim sektama i raznim vjerskim grupama i pokretima uče i vjeruju u drugog Isusa.

  Posljedica toga je vječna smrt, a ne vječni život:

  Tko vjeruje u Sina ima vječni život, a tko Sinu ne vjeruje neće vidjeti života, nego Božji gnjev ostaje na njemu (Ivan 3, 36)

 4. #44

  Join Date
  Jun 2014
  Posts
  1
  Zasto se svadjati kad nam je fino Gospodar nas Stvoritelj tj Allah (El-Hakim/Bog) jedini stvoritelj i bog dao slobodnu volju da radimo sta hocemo do sudnjeg dana al da vjerujemo u njega
  a Uzviseni kaze :Reci: "Zovite one koje, pored Allah, bogovima smatrate. Oni ništa nemaju, ni koliko trun jedan, ni na nebesima ni na Zemlji; oni u njima nemaju nikakva udjela i On nema od njih nikakve pomoći." Kod Njega će se moći zauzimati za nekoga samo onaj kome On dopusti." (Sebe', 22-23).

  tacno da nije umro i to svi znaju i Gospodar to kaze u Kur'anu ali nije rekao da je on Bog a evo nesto o trojstvu

  Trojstvo je temeljno uvjerenje koje govori o Ocu, Sinu i Svetom duhu. Ideja trojstva je svojevrsno predstavljanje boga u tri lika, kao tri istine. Na temelju tog uvjerenja, Božansko prisustvo je jedinstveno, ali se manifestuje u tri različite osobe. Dakle, Isa (Isus) je ono Božansko biće koje se pojavilo u ljudskom obliku, začeto u utrobi svete Merjeme (Marije).
  Istina je pak da ni u jednom od aktuelana četiri oblika Indžila (Biblije) nema pomena o trojstvu. Zbog toga hrišćanski misloci smatraju da je izvor trojstva u tim objavama nejasan, odnosno izmišljen.
  tacno da nije umro i to svi znaju i Gospodar to kaze u Kur'anu ali nije rekao da je on Bog a evo nesto o trojstvu


  ''Mesihu (mesaja) neće biti zazorno da prizna da je Allahov rob...''
  Značenje ovog ajeta je – kako možete vjerovati u Isaovo (Isusovo) božanstvo, ako je sam on težio robovanju Bogu!? Realno, onaj koji se klanja ne može biti bog drugima. U 171. ajetu (stihu) sure (poglavlja) An Nisa (Žene) govori se da je hazreti (blaženi) Isa (Isus) Božiji poslanik i da Bog nema djece. Bog nije ovisan ni okome svi smo ovisni o njemu znaci bog se nije rodio nije umro on je oduvjek i zauvjek
  Last edited by enky; 22-06-14 at 00:01. Reason: prijevod stranih termina

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts