+ Reply to Thread
Page 3 of 15 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast
Results 21 to 30 of 150

Thread: Duhovno samoostvarenje čovjeka?

 1. #21

  Join Date
  Dec 2010
  Posts
  621
  .. upravo je puzla greška .. upravo je mozaik gadna greška .. jer u njemu jedan kamenčić stoji uz drugi .. i cjelo je vrijeme pitanje ko kome uzima .. životni prostor ..
  .. isus je velik čovjek .. ne zato što je istisnuo druge kamenčiće .. nego zato što je proširio sebe tamo gdje nikom nije smetao .. a .. ako se i drugi prošire tamo .. niko nikom neće smetati ..

 2. #22
  medeari's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Location
  Rijeka
  Posts
  317
  Quote Originally Posted by sanja View Post
  dobro, govoriš, znači, o direktnom uvidu.

  ali mi i dalje fale opisi.
  Možda ću ja biti malo konkretnija u opisu onoga što je u principu potrebno svakom od nas ako krene na put samospoznaje i time neminovnog mijenjanja.
  Spadam u krug onih koji za sebe mogu reći da su neposredna Venerijančeva okolina. Opisat ću malo svoja iskustva pa će možda biti jasnije i o čemu on sam priča.
  Godinama je meni samoj ono o čemu je govorio bilo totalno nerazumljivo. Smatrala sam to apstraktim, bilo je i misli tipa "puko čovjek" i slično. Zašto? Jer sam tražila od njega da govori meni poznatim jezikom, podudarnim sa mojim već postojećim znanjem, isključivo sa ciljem samopotvrđivanja a ne istinske potrebe da se mijenjam jer u toj fazi nisam niti znala što bih trebala mijenjati. Jednostavno sam bila samoj sebi razumljiva i limitirana onim fatalnim "takva sam".
  Tekle su godine. On je postajao sve mirniji, zadovoljniji samim sobom i vrlo konkretno efikasan prema svojoj okolini a ja sve izfrustriranija. Dobila sam direktan primjer da može drugačije, da čovjek može biti sretniji, a meni samoj je sve to stalno izmicalo. Zbog toga sam, zbog vlastite emocionalne obrane, znala biti vrlo ogavna prema njemu jer mi "nije htio pomoći". U principu ga nisam mogla razumjeti, ma koliko sa on trudio, jer sam vrtila stalno meni poznate slike, vizualizacije, pojmove.
  I jedan dan se dogodio fatalni pogled u ogledalo i izgovaranje "fakat sam nesretna i ovako dalje više NE IDE". Imala sam i bliski susret sa jednom visokom stijenom koja me je mamila da se jednostavno bacim sa nje. U tom periodu sam i sanjala da trčim prema rubovima litica i bacam se. I učinila sam to. Bacila sam se u nepoznato jer i onako nisam imala što izgubiti. Neki odmah pomisle na identitet, osobnost i sl. Ako me je on doveo do tog stupnja nezadovoljstva do kojeg sam došla, i netrebam ga takvog.
  Počela sam odmicati svoje interpretacije Venerijančevih riječi, svoje slike događanja i jednostavno sam se počela promatrati.
  Kako sam vrlo emotivno biće, upravo emocije su mi bile glavne preokupacije prilikom uranjanja u sebe. Vapila sam za znanjem ne onoga što izazivaju u nama već za istinom o njima samima koja me je uvijek vraćala na mene samu jer izvanjskoga u tome nema. Venerijančevi uvidi pomalo su postajali i moji vlastiti. Ne zato jer ih je on izreko, ne zato jer sam si stvorila sliku o njima već zato jer sam vlastitim promatranjem i uviđanjem sebe same došla do njih. Tek tada mi je počelo biti jasnije ono o čemu mi je govorio. Jer nije mi govorio o cilju već o putu kako da pronađem samu sebe i mijenjam ono što me limitira.
  Tek tada počela su mi se otvarati i neka vrata novih iskustava, nove mene na određeni način. Promjenila sam i profesiju i počela raditi posao koji mogu obavljati efikasno jedino kao produhovljena osoba.
  Da rezimiram, tuđi opisi samo su nam informacije i kao takve mogu biti i subjektivne. Postati će uvidi tek onda kada uronimo u sebe.
  Iznimna postignuća ostvarivali su samo oni, koji su se usudili vjerovati da u njima postoji nešto što je jače od okolnosti koje ih okružuju. Bruce Barton

  NAJZANIMLJIVIJI video ikad! (krenite od treće minute)

 3. #23
  venerijanac's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Location
  Odsutan
  Posts
  311
  Quote Originally Posted by alim View Post
  .. da .. prilično dobro ..

  .. recimo .. slažem se sa onim ..
  .. da istina izgleda kao izvor .. i kada se približiš postaješ čist .. a svaka misao kod približavanja šteti .. jer te od izvora tjera natrag .. i ta situacija veoma sliči na kvantnu fiziku .. veoma veoma .. ali dobro sad ..
  .. od izvora te pogotovo tjeraju popovi i religija .. ali i sama vjera .. ako si sasvim blizu .. bog je najbolji mogući pojam ako ga gledaš iz daleka .. ali i on postaje sumnjiv ako mu se jako približiš .. kao stablo na pet metara od vrha planine .. sve dok si ispod možeš se vući njemu .. konop na njega je odličan .. ali .. za zadnjih pet metara treba konop odbaciti .. jer te taj konop koči ..
  U nekim stvarima, nitko ne može umjesto nekoga učiniti ništa. Mogu se pružati informacije, ali taj, ako nešto želi, mora to učiniti sam.
  Ne može se nikome prenijeti okus šećera. Ako ga taj želi doživjeti, mora probati sam.
  .. ali ne slažem se sa tim što bi sebe izgubio prebrzo .. jer .. ako pišeš knjigu .. biti će to još jedna knjiga o istini .. o bogu .. i tebe tu neće biti .. a još ne možeš pretvarati vodu u vino .. znači .. trebati će ti još pet šest .. većih bogova .. da bi stigao do istine ..
  (.. zato ja kažem .. kada si na putu sam .. onda se samo razdvojiš .. jedan neka zna dalje .. jedan neka čuva sebe starog .. pa polako ..)
  Ideja da pišem je moja, zbog mene samog. Naime, čovjek kada piše teži nekom smislu. Teži da sve ima glavu i rep.
  Ideja da to ponudim izdavaču nije moja, ali sam ju prihvatio iz istog razloga zbog kojeg pišem i na ovoj temi. Dakle ponuditi drugima nešto do čega sam došao. Što će netko s tim, njegovo pravo.
  Da želim podilaziti čitateljima, naravno, novaca radi, pisao bih o tome da kako će neka 'viša sila' riješiti sve ljudske probleme ili o nekoj 'čarobnoj formuli' koju će ljudi otkriti sa istim ostvarenjem
  .. u vezi istine ..
  .. da istina je ime boga .. i nije komplicirana .. i da .. ne radi se o postavljanju ciljeva .. nego o brisanju .. popovi kažu .. neti neti .. izbriši .. izbriši .. za misli koje napadaju i mute um .. drugi popovi kažu .. ispovjed .. za misli koje najgore truju um .. filozofi kažu .. fenomenologija .. kažu .. stvarnost nam se daje .. u fenomenima .. a istina je iza .. stavi fenomene .. kao privide .. u zagrade i vidi šta ostaje .. i tako stvarnost počinješ ljuštiti kao lukovicu .. ali to ide do ništa .. .. uvjek ima neki problem .. šta da se radi ..
  O konkretnim, opisanim ciljevima sam već pisao pa se nebih ponavljao.
  Osobno, imam zadovoljstvo 'putovanja' i nisam uopće opterećen cijem. Nisam frustriran što još ne stižem do njega
  .. ali istina nije komplicirana ..
  .. ovo je kviz pitanje .. kada bozanić podržava bandića tada je bozanić šta ..
  .. pametan čovjek koji se razumije u stvarnost ..
  .. ili ..
  .. kučkin sin ..
  .. možeš mi dati odgovor na to .. ?
  Načelno:
  Normalno je da čovjek teži ka nekom cilju, ali taj cilj mora ostati apstraktan, neopisan, visoko idealiziran kao npr. ljubav.
  Jedini način da se dođe do tog apstraktnog cilja jeste oslobađanje onoga što se posjeduje, a nije ljubav.
  Bilo kakav opis tog cilja, predodžba ljubavi, skreće čovjeka na stramputicu na kojoj teži realizaciji te predodžbe, a ne ljubavi same.
  Konkretno, što se tiče kardinala Bozanića,

  "Prije će deva kroz ušicu igle nego bogataš u kraljevstvo nebesko;

  Ne može se služiti dva gospodara. Ili će se jednog voljeti, a drugog mrziti ili će se jednom priklanjati, a drugog zanemarivati."

  Isus Krist

  Prosudi sam
  .. u svakom slučaju .. ovo da ti kažem .. još .. veoma mi se sviđa tvoj stav .. i način razmišljanja .. mislim da odavno nisam čuo nešto .. svježije ..
  Hvala
  (.. mislim da ni odnosi .. promatrač i promatrani .. i odnosi emocije i razum .. ti nisu ispravno posloženi ..)
  Možeš li pojasniti. Ovo je vrlo bitno te predlažem da ostanemo s tim dok se ne rasčisti
  Ne oslobađa pročitana, nego doživljena istina
  NAJZANIMLJIVIJI video ikad! (krenite od treće minute)

 4. #24
  venerijanac's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Location
  Odsutan
  Posts
  311
  Quote Originally Posted by alim View Post
  .. upravo je puzla greška .. upravo je mozaik gadna greška .. jer u njemu jedan kamenčić stoji uz drugi .. i cjelo je vrijeme pitanje ko kome uzima .. životni prostor ..
  .. isus je velik čovjek .. ne zato što je istisnuo druge kamenčiće .. nego zato što je proširio sebe tamo gdje nikom nije smetao .. a .. ako se i drugi prošire tamo .. niko nikom neće smetati ..
  Tko ne želi zajedništvo u ljubavi, može i sam sa svojim životnim prostorom, nema prisile.

  A što se tiče Isusa, nisu li ga farizeji posredno pribili na križ jer im je uzimao prostor?
  Ne oslobađa pročitana, nego doživljena istina
  NAJZANIMLJIVIJI video ikad! (krenite od treće minute)

 5. #25

  Join Date
  Dec 2010
  Posts
  621
  .. a .. mnogi su dobri stradali jer su zli bili uvjereni da im ovi uzimaju životni prostor .. tu nema ničeg čudnog .. ali je istina i to .. da čovjek kad evoluira ostavlja mjesta i za majmuna .. a pravi problem je među majmunima ako nema dovoljno životnog prostora ..

  .. ali dobro .. da ne bude previše .. o promatraču ..

  .. promatrač je čovjek iznad čovjeka .. i on gubi neposrednu vezu i sa čovjekom razuma i sa čovjekom emocija .. jer su oni braća ..
  .. krutost navika je i krutost emocija .. to je životinja u odnosu na čovjeka .. ona nema osjećaje nego nagone .. i ima ćud .. koju teško mjenja ..
  .. čovjek je slobodniji .. ali i raznolik .. stari su onog prema životinji zvali pasji sin .. kao karakter ..

  .. mozak nije neka posebno božja naprava .. samo povezuje osjete i djela .. ima emocionalni motorni i asocijativni dio ..
  .. izgleda kao cjevovod sa mnogim ventilima i cjevima .. neke su cjevi prohodne nake manje ..

  .. razlika po evoluciji je .. sloboda .. veličina prostora koju nečiji mozak .. može obuhvatiti .. čovječji može mnogo .. u knjigama u internetu .. u vremanu i prostoru ..
  .. a .. misao .. ono što je tamo može biti i tu .. i misao .. ono što je bilo može opet biti .. vjerojatno su ključne misli čovjeka ..

  .. taj čovjek je čovjek ovih djela i ovih osjećaja .. ovih emocija ..
  .. ako se razvije .. čovjek se neće razviti u smjeru većih emocija ni većih djelovanja na poznati način ..

  .. u vezi emocija .. ovdje se ne slažemo ..
  .. neko može reći ljubav i to postaviti kao .. dobar cilj .. ja to držim gadnim ciljem jer je stvoren u odnosu na mržnju .. i vjerujem da .. ako nije moguće ubiti mržnju treba svakako ubiti ljubav .. jer je par loš .. par ljubav mržnja je loš ..

  .. ali mi onda dođu i kažu .. bog je ljubav .. dakle .. ja .. ispada .. ne razumijem što je ljubav ..
  .. ali ja se zapitam kako su oni došli do te ljubavi ..
  .. neko ih je mrzio a oni su sanjali da će to prestati i to nazvali ljubav .. ?
  .. neko ih je poljubio i oni su svršili .. i rekli .. to je ljubav .. ?
  .. poseksali se i rekli .. to je to .. ljubav ..
  .. gledali su mačke kako se seksaju i shvatili .. ljubav ..

  .. kako su došli do bog je ljubav .. ?
  .. vjerojatnost da su se poseksali sa bogom nije nikakva .. vjerojatnost da hodaju sa bogovima .. nikakva ..
  .. sve što su sa zemlje pokupili .. i što im je izgledalo dobro .. htjeli su dati bogu .. da im poslije bude putokaz .. svjetionik .. sa zemlje ..
  .. kažem .. pogrešno .. trebaju se seksati pod konjem bana jelačića i to zvati ljubav .. a bogove ne mješati ..

  .. eto .. neću više .. a ti vidi .. je li čemu ..

 6. #26
  persona non gratis
  Join Date
  Sep 2010
  Posts
  1,538
  venerijanac,
  Ovdje, kao što sam napisao u uvodnom postu, očekujem postupni ulaz svih zainteresiranih u cijelu problematiku i to ne kroz trenutni dojam utemeljen na 'sviđati - nesviđati', već sa kroz istraživanje istinitosti izrečenog.
  .. ponavljaš ovo .. ne znam zašto .. nema potrebe ..
  .. zar ne vidiš da smo već od starta krenuli u preispitivanje istinitosti ..?

  A što se tiče otkrića da čovjek emocionalno reagira temeljem svog mišljenja o nečemu, kada se ostane s tim i krene u istraživanje toga, a ne skreće fokus nekim banalnim zaključkom, onda ta činjenica dobiva sasvim druge dimenzije.
  .. ali .. to nije nikakva novost ..
  .. možda je za tebe bila novost .. kad si otkrio .. ali se u principu za to odavno zna ..
  Taj razdor, između promatrača (onog koji emocionalno reagira) i promatranog (onog tko razmišlja) uzrok je svih ljudskih zastranjivanja i patnji. (ovo stavljam kada želim ukazati čitatelju da stane nad pročitanim i pokuša, unutar sebe spoznati dubinu toga).
  .. pa .. dubinu toga ću spoznati na osnovu tvoje argumentacije ..
  .. da čujem .. koji su tvoji argumenti da to jeste tako ..?


  .. inače ..
  .. nemoj ovo moje shvatiti pogrešno .. ne odbacujem tvoju priču ..
  .. ali sam takva .. po prirodi .. kad se sretnem s nečim što bi mi moglo biti zanimljivo .. odmah krenem u raščišćavanje .. svega što je nejasno .. ili mutno ..
  .. i tražim jasnoću ..


  medeari,
  Da rezimiram, tuđi opisi samo su nam informacije i kao takve mogu biti i subjektivne.
  .. pogrešno .. tuđi zaključci su subjektivni .. tuđi sudovi su subjektivni .. sistemi vrednosti .. filozofije .. ideologije ..
  .. sve je to izgrađeno na nekom temelju ..
  .. mene zanima temelj ..
  .. a temelj je iskustvo ..
  .. a svako iskustvo se .. manje više .. može nekako opisati ..
  (.. naravno .. što je veći odmak od .. uobičajenog .. to je opisivanje teže ..
  .. ali .. sve kasnije je još komplikovanije .. i još subjektivnije .. i sve dalje od suštine ..
  .. pa je i taj neki .. nedovoljno precizan opis .. nešto najbliže objektivnom što se može dobiti ..)

  Imala sam i bliski susret sa jednom visokom stijenom koja me je mamila da se jednostavno bacim sa nje.
  .. šta ovo znači ..?
  .. naišla si na neku stenu .. koja te je mamila da skočiš s nje ..?

  U tom periodu sam i sanjala da trčim prema rubovima litica i bacam se. I učinila sam to. Bacila sam se u nepoznato jer i onako nisam imala što izgubiti.
  .. pa .. ovo je sjajna stvar ..
  .. ja mislim da je taj san .. odličan ..

  .. a šta je bilo kad si skočila ..?
  .. kakav je bio osećaj ..?

  .. čekaj .. tebi se taj san nije dopao ..?
  .. ako ne .. zašto ne ..?

  Tek tada mi je počelo biti jasnije ono o čemu mi je govorio. Jer nije mi govorio o cilju već o putu kako da pronađem samu sebe i mijenjam ono što me limitira.
  .. pa pričaj .. o konkretnom putu kako si našla samu sebe .. i o tome šta te je limitiralo ..
  .. ali .. konkretno ..

  Tek tada počela su mi se otvarati i neka vrata novih iskustava,
  .. kojih iskustava ..?

  Promjenila sam i profesiju i počela raditi posao koji mogu obavljati efikasno jedino kao produhovljena osoba.
  .. bez da se ljutiš .. ali .. pomalo sam alergična na upotrebu reči .. duhovnost .. i .. produhovljena osoba ..
  .. hajd nekako i kad govoriš o nekom drugom .. ali .. iz ličnog iskustva .. vrludajući po forumima ..
  .. moji susreti sa .. kvaziduhovnjacima .. bili su veoma česti ..
  .. i tamo gde se insistiralo na .. produhovljeni ja .. najčešće je ta produhovljenost bila ništa drugo do .. lepa etiketa ..
  .. tako da sam oprezna ..

  .. koji je to posao koji efikasno mogu obavljati samo produhovljene osobe ..?


  .. i još vezano za snove ..
  .. da ponovim .. sviđa mi se tvoj san ..
  .. kakva su tvoja iskustva s lucidima ..? .. imaš li ih ..?
  .. je li taj san .. koji si pomenula .. bio lucidan san ..?

 7. #27

  Join Date
  Dec 2010
  Posts
  621
  (.. čitam ovo sanjino .. i mislim kako i moj ton prilično liči na njen .. za njen sam sasvim siguran da je pogrešan .. a pomalo mi izgleda da je i moj .. isto pogrešan ..)

 8. #28
  persona non gratis
  Join Date
  Sep 2010
  Posts
  1,538
  .. to uopšte nisu isti tonovi .. i ne vidim šta fali tvom ..
  .. a i za moj .. znam na šta misliš ..

  .. al jebiga .. mogu birati između tri opcije .. takav ton i da kažem šta mislim .. drugačiji ton .. koji bi značio da ne govorim šta mislim .. i treća opcija .. da ne govorim ništa ..

 9. #29
  venerijanac's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Location
  Odsutan
  Posts
  311
  Znam iz vlastitog iskustva kako je teško napustiti naviku tipa: 'cilj mi je znati što hoću i kako to ostvariti'. U svijetu stvari, koje nemaju svoju volju to djeluje, u svijetu stvorenja, a pogotovo čovjeka, ne. Zbog toga je čovjek, kada je u pitanju tehnologija visoko uznapredovao, ali kada su u pitanju međuljudski odnosi, naročito u kriznim situacijama, ostao .

  Sentimentalne veze dviju osoba gotovo redovito prolaze kroz tri faze:
  1. faza strasti - u zajedničkom druženju te se osobe osjećaju prekrasno. Čini im se da su na pragu ispunjenja svojih snova i žele da to stanje traje.
  2. faza preodgoja - kako je čovjek subjekt, a ne objekt (nema izvanjske komande kao: ključ za pokretanje i isključivanje, volan, mjenjač brzina, niti kočnice) to se ponekad ponaša drugačije nego što je onaj drugi zamišljao u svojim maštarijama. Kako se svatko od njih želi osjećati kao na početku veze to nastoji, da se onaj drugi ponaša u skladu sa njegovim očekivanjima. Međutim, nitko se ne mijenja zbog nekog drugog, već isključivo zbog sebe, (može mijenjati svoje ponašanje zbog fizičke prisile ili ucjene), to je taj trud uglavnom uzaludan i jaz među osobama u vezi je sve veći.
  3. faza distanciranja - kako više ne uspjevaju doživjeti osjećaje iz početka veze, a sav se trud oko toga pokazao neuspješnim, dolazi do razlaza uz obostrano ogorčenje ili uz konstataciju o nekompatibilnosti karaktera.

  Kako se ljudi tako brzo ne mijenjaju, što se dogodilo kroz te tri faze? Promijenilo se njihovo mišljenje o onom drugom. Sa promjenom mišljenja promijenile su se i emocije.

  Zašto su te faze gotovo neizbježne (treća ne mora značiti nužno razlaz, može značiti i život u formalnoj zajednici)?
  Ljudi koji vole maštati, znati što hoće, često nisu svjesni da u svojim maštarijama druge ljude pretvaraju u objekte kojima je jedina uloga da sudjeluju u ostvarenju te maštarije. Kako nitko ne voli biti objekt, jer time gubi identitet, druga i treća faza su neminovnost, nužni raspad iluzije na kojoj se temeljila prva faza.
  Ne oslobađa pročitana, nego doživljena istina
  NAJZANIMLJIVIJI video ikad! (krenite od treće minute)

 10. #30
  medeari's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Location
  Rijeka
  Posts
  317
  Quote Originally Posted by sanja View Post
  medeari,

  .. pogrešno .. tuđi zaključci su subjektivni .. tuđi sudovi su subjektivni .. sistemi vrednosti .. filozofije .. ideologije ..
  .. sve je to izgrađeno na nekom temelju ..
  .. mene zanima temelj ..
  .. a temelj je iskustvo ..
  .. a svako iskustvo se .. manje više .. može nekako opisati ..
  (.. naravno .. što je veći odmak od .. uobičajenog .. to je opisivanje teže ..
  .. ali .. sve kasnije je još komplikovanije .. i još subjektivnije .. i sve dalje od suštine ..
  .. pa je i taj neki .. nedovoljno precizan opis .. nešto najbliže objektivnom što se može dobiti ..)
  Slažem se sa tobom. Subjektivni su. Ali treba pripaziti da zbog takvog stava ne odbacujemo i one koje nam mogu pomoći da bolje sastavimo mozaik vlastitih uvida. Konkretno.
  Venerijančeve priče bile su za mene samo informacije i kao takve mogu im dati subjektivni predznak.
  Onog momenta kada sam, uviđanjem sebe same, te informacije i uvidjela, shvatila sam da mi nije davao informacije već uvide. I kao takvi, nemaju trunku subjektivnosti u sebi. Jer svi mi, ma koliko bili drugačiji, imamo iste baze problema.


  .. šta ovo znači ..?
  .. naišla si na neku stenu .. koja te je mamila da skočiš s nje ..?
  Da. Kad sam naletila na nepremostivu prepreku (tako se je činila u tom trenutku) nestati činilo se kao savršeno riješenje.


  .. pa .. ovo je sjajna stvar ..
  .. ja mislim da je taj san .. odličan ..

  .. a šta je bilo kad si skočila ..?
  .. kakav je bio osećaj ..?

  .. čekaj .. tebi se taj san nije dopao ..?
  .. ako ne .. zašto ne ..?
  San je sam po sebi bio prekrasan. Ali osvjestio mi je i puno toga u meni. Prije svega strah od nepoznatoga. Grčevito držanje za ono znano jer se inače osjećam nesigurno. Hvatala me panika ali nešto iznutra mi je govorilo da to moram napraviti. A sam skok je bilo oslobađanje. Osjećaj da na stjeni ostavljam sve ono što ne želim u sebi. Slobodna sam. Slobodna ne da padnem već da letim.


  .. pa pričaj .. o konkretnom putu kako si našla samu sebe .. i o tome šta te je limitiralo ..
  .. ali .. konkretno ..
  Shvatila sam što me pokreće i motivira. Shvatila sam da kad sam ljuta, takva sam jer se nisu ispunila moja očekivanja. A očekujem jer imam iluziju kontrole. A tom iluzijom kontrole maskiram vlastitu nesigurnost. Isto je i sa tugom. Jer sam gubitak može biti realan ali i velika iluzija. Ovisno od očekivanja. Strah je opet samo reakcija samo na moje pretpostavke što se je dogodilo ili moglo dogoditi. Čim to nije sada i ovdje opet shvaćam da je iluzija. I zavist, koju imamo svi, posljedica je potrebe da se uspoređujem sa drugima davajući time sebi i njima samima neku kategorizaciju vrijednosti. Opet iluzija.
  I zaključila sam da me samo vlastita nesigurnost drži u iluzijama. U svijetu u kojem živim a uopće ga ne vidim.
  .. bez da se ljutiš .. ali .. pomalo sam alergična na upotrebu reči .. duhovnost .. i .. produhovljena osoba ..
  .. hajd nekako i kad govoriš o nekom drugom .. ali .. iz ličnog iskustva .. vrludajući po forumima ..
  .. moji susreti sa .. kvaziduhovnjacima .. bili su veoma česti ..
  .. i tamo gde se insistiralo na .. produhovljeni ja .. najčešće je ta produhovljenost bila ništa drugo do .. lepa etiketa ..
  .. tako da sam oprezna ..
  Sve je ok. I sama na vlastitoj koži osjećam kako nas često neki zaključci, stvoreni interpretaciom, ponekad limitiraju da pogledamo što i koga imamo ispred sebe. A skloni smo brzopletim zaključcima.
  Bavim se alternativnom medicinom. Konkretno, bioenergetičar sam i svjesna sam toga da fluidnost same energije ovisi prvenstveno o meni kao osobi.
  i još vezano za snove ..
  .. da ponovim .. sviđa mi se tvoj san ..
  .. kakva su tvoja iskustva s lucidima ..? .. imaš li ih ..?
  .. je li taj san .. koji si pomenula .. bio lucidan san ..?
  Nemam ih često. U principu samo kada sam na pragu nekog svojeg novog proboja, nekog novog uvida, znam ih sanjati.
  Iznimna postignuća ostvarivali su samo oni, koji su se usudili vjerovati da u njima postoji nešto što je jače od okolnosti koje ih okružuju. Bruce Barton

  NAJZANIMLJIVIJI video ikad! (krenite od treće minute)

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts