+ Reply to Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 21 to 25 of 25

Thread: Mi krćani

 1. #21
  persona non gratis
  Join Date
  Sep 2010
  Posts
  1,538
  .. kako divna pesma ..

 2. #22

  Join Date
  Dec 2010
  Posts
  621
  .. je .. stara .. ja sam je čuo odavno .. a stvorena je još više odavno .. ima još .. .. sa istoka ..

  .. zamisli da čekaš popa da bi u raj .. ti umreš .. lepo .. i odeš u raj .. a pop neka popuje i brine o svojima .. .. jel pošteno .. ? .. pa pošteno .. brate .. sasvim ..

 3. #23

  Join Date
  Jan 2011
  Posts
  182
  Quote Originally Posted by Arwen View Post
  Kad je bilo vrijeme za uzimanje kruha i vina, meni je to bilo uskraćeno jer nisam bila krštena, a kad je on za to saznao odbio je uzeti kruh i vino, jer u Bibliji piše da to pripada svima koji vjeruju, ne samo krštenima.


  Quote Originally Posted by Arwen View Post
  Dakle, Kristovih sljedbenika još ima, samo ih je malo teže uočiti u masi kršćana.
  A onda nam još, nadam se da sam jedan od njih, zalijepe etiketu glupana, jer podrazumijeva se- imati imaginarnog prijatelja može samo budala, a to još u najboljem slučaju, ako uopće stignem objasnit svoja shvaćanja.

  Nekako mi se čini, iako sam tek kratko vrijeme tu, da se oko ovih tema uglavnom zanimaju isti ljudi, malo njih, premalo...

 4. #24
  član
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  256
  Krćanstvo je NOVI ZAVJET i u simbiozi je sa STARIM ZAVJETOM, to čini jedinstvenu Bibliju. Govoriti o krćanstvu bez idovstva prema mom gleditu je nemoguće, jer je za jedne i druge vrijedi Jedan te isti veliki stari Jedan Bog - TVORAC, a razlikuju se samo po Sinu tog velikog Boga koji se zove Isus. Biti Krćanin prije svega znači biti ljubitelj i sljedbenik Isusa poglavito vjerovanjem u Njega, a ne u starog Boga Oca. To vjerovanje putem molitve je religijsko rjeenje za sve vjernike koji samo VJERUJU, a malo ili nita znaju o Bogu. Oni koji tragaju i umom za Bogom, a ne samo vjerovanjem su teolozi. Moje osobno gledite je da u sadanjem vremenu trebamo vie teologa, a manje vjernika, naprosto stoga, to se atributi Boga i Čovjeka sve vie i vie poistovjećuju. Suvremena znanost sve vie ostvaruje ono to religija anticipira, a religija sve vie ohrabruje znanost.To se naročito primjećuje kod muslimana , pa bi krćani isto tako trebali sve vie i znanstveno interpretirati tekstove Biblije i poruke Isusa. Negdje sam pročitao da je Isus Bog na Zemlji likom čovjeka zato da sublimira Čovjeka i čovječanstvo na putu prema drugom susretu s Bogom. Isus je stanovita kičma ljudske evolucije od proroka do atribucija Boga, do svemirskog čovjeka ,a ne samo zemaljskog . Ako je to zadaća Isusa, onda to prije tim bolje treba obnoviti i raspravit teoloko i pitanje kako čovjek moe istodobno biti Bog i čovjek , i obratno, kako Bog moe biti čovjek? Moda je rjeenje u tome da je Bog stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku. Stoga je savreno logično da i Sin treba biti slika i prilika svog Oca!? Ako kojim slučajno nije tako, imat ćemo velikih problema sa samim sobom , to se već nazire sa svih strana. Samo vjerovanje u Boga vie nije dovoljno, ako elimo preivjeti boansku moć u čovječanstvu. Krćani bi tu trebali imati neku prednost jer već imaju Boga likom čovjeka Isusa u Bibliji.

 5. #25
  Quote Originally Posted by Matija View Post
  Da, točno, kritiziram što su samo deklarativno kršćani.
  Sa sredinom tvog posta podosta se slažem.
  Ne ulazim u istočnjačku duhovnost jer se ne razumijem dovoljno da bih o njoj mogao debatirati, ali mislim da je svaka prava duhovnost duboka, pa tako da i kršćanska duhovnost može biti duboka, a kod neki ljudi i jest kao što je i sam po sebi kršćanski nauk dubok nauk.
  Bitno je u koga vjerujemo.Politeizam i panteizam ne vode do pravog Boga.

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts